Gencebay'dan hemşehrilerine birlik mesajı

Gencebay'dan hemşehrilerine birlik mesajı

AKİL İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz grubunda yer alan Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay, "Biz bir bütünün parçalarıyız. Türkü, Kürdü, Lazı Çerkezi, Abazası, Arabı, Yahudisi, Ermenisi kim olursa olsun bu ülkenin vatandaşı olan herkes bu ülkenin sahibidir. Başka türlü düşünülemez" dedi.

2013.04.15 13:00 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:01 - Güncel
A
Gencebay'dan hemşehrilerine birlik mesajı

Orhan Gencebay, hemşehrilerine akil insanlar arasına seçilmesi süreci ile Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne ilişkin görüşlerinin yer aldığı bir mesaj gönderdi. Karadeniz Bölgesi akil insanlar heyetinde yer alan Orhan Gencebay, kendisini ziyaret eden Samsunlu'larla  gönderdiği mesajda şu görüşleri dile getirdi:
"Ülkem için yapacak bir şeyler varsa tabii ki yapmak istiyorum' dedim ve akil insanlar listesine girmiş oldum. Akil diye tanımlanan insanlara herhangi bir fikir beyan edilmedi. Herkes kendi özgür iradesiyle düşüncelerini, bölgelerine giderek halkımızla sohbet edecek ve halkımızın vermek istediği mesajları not alarak hükümetimize bildirecek. Neticede halkımızla sohbet edecek olan bu akil adamlar, bir nevi fikir ve düşünce taşıyıcısı olacaklar. Bizim vatanımız, bölünmez bütünlüğüyle ve laik bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımız hepimizi aynı eşit derecede kucaklamaktadır. Bir lisanımız var, Türkçemiz var, tek bayrağımız var ve hepimiz Türk milletini oluşturuyoruz. Bizim çatımız temel ilkelerimiz belli. Bizde dil, din, cins, ırk ayrımı yok. Bizim içimizdeki kim olursa olsun, hangi kökenden hangi dinden, dinden cinsten olursa olsun hepimiz kardeşiz. Aynı çatı altında bu vatan hepimizindir, hepimiz kardeşçe burada yaşayacağız. Torunlarımız da yaşayacak. Biz bir bütünün parçalarıyız. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abazası, Arabı, Yahudisi Ermenisi kim olursa olsun bu ülkenin vatandaşı olan herkes bu ülkenin sahibidir. Başka türlü düşünülemez."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.15 13:00 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:01 - Zeynep Çelik
A