Geleceğin yatırımı toprak...

Geleceğin yatırımı toprak...

Bursa'da Gayrimenkul sektöründe 5 şube ve 36 çalışanıyla tam 22 yıldır faaliyet gösteren Elit Arazi ve Gayrimenkul sahibi Harun Çalımlıoğlu, İnsanların toprağa ilgisinin her zaman olduğunu vurguladı ve ekledi: Elinde azda olsa bir miktar birikmiş parası, yastık altında altınları ya da gayrimenkulü olanlara tavsiyemiz yatırımlarını toprağa yapmaları. Çünkü toprak, dünyada kaybettirmeyen tek yatırım aracıdır. Hatta doğru alan ve doğru zamanda yapılan yatırımlar ile yatımcısını kısa zamanda zengin dahi edebilir." dedi.

2012.09.05 14:59 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:01 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Geleceğin yatırımı toprak...

 

Elit Arazi ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı olarak arazi alış ve satışı konusunda uzman bir ekip ile faaliyet gösterdiklerini belirten Çalımlıoğlu, "arkadaşlarımız sürekli olarak araştırma -geliştirme içerisinde. Özellikle Bursa ve çevresinde yatırıma uygun arazileri arayıp-tarayıp yatırımcılarımızın hizmetine sunuyoruz."diye konuştu. 

 

YENİ YATIRIM BÖLGELERİ

 

Özellikle İzmir Yolu istikametinin her iki yanı ile Karacabey'e kadar olan bölgenin her geçen gün değerlendiğini kaydeden Çalımlıoğlu, en uç örnek olan Nilüfer'e bağlı Badırga Köyü'nde 2011 yılında dönüm başına 20 ya da 25 bin lira istenen arazilerin, 2012 itibariyle 55 bin lira olarak talep gördüğünü dile getirdi. Bölgenin hızla değer kazanmaya devam ettiğini aktaran Çalımlıoğlu, geleceğe dönük kurumsal ve kişisel yatırım düşünenler için bu bölge ilgilenilmesi gereken bir bölge olduğuna dikkat çekti. Çalımlıoğlu sözlerine şöyle devam etti"2011 yılında 250 bin liraya toprak alan bir müşterimizin kazancı 500 bin lira olmuş hem de 1 yılda. Altın, dolar, Euro ya da başka bir yatırım aracı bu kazancı sağlayamaz. Bizim işimiz yatırımcıyla ve toprakla. İstanbul ve yurtdışından gelen Türkler bu işle daha aktif olarak ilgileniyor ve alım-satımlar daha yoğun oluyor. Uluabat gölüyle ilgili kanal projesi, İzmir Yolu üzerinde düşünülen Disneyland türü projeler, buradan geçecek otoban ve hızlı tren projeleri gibi durumlar göz önüne alındığında burası kesinlikle zarar ettirmez. İnsanlara 3 dönüm, 2 dönüm, 1 dönüm yer alın tavsiyesini hep yapıyoruz. Hatırlarsanız bundan 10 sene önce Ertuğrulkent ve Özlüce de yoktu. Bugün Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 1 dönüm arazi 1.5 milyon liraya satılıyor. Arazi kesin yatırım aracı. İlgi çok fazla ama nereye var, batıya var. Toprakta ne kadar doğru adrese yatırım yapılırsa kaybetme riski de o kadar az olur."

 

YURTDIŞINDAN TALEP ÇOK

 

Yurtdışından da ciddi talepler geldiğini aktaran Harun Çalımlıoğlu "Yaz sezonundayız, sakin bir dönemdeyiz, bu sezonun verdiği bir rehavet var ama buna rağmen yurtdışından ülkemize tatil ya da başka amaçla gelen insanlar buralarda arazi bakıyor. Bizim Amerika'dan, İtalya'dan, Fransa'dan birçok ülkeden müşterilerimiz var. Gurbetçi vatandaşlarımızın da yatırımı araziler olmaya başladı yoğun miktarda satışlarımız mevcut. Bursa'ya ilgi gösteren yerlerden biri de İstanbul. İstanbul çok büyüdü ve şuanda çivi çakmaya yer kalmadı dersek yeri var. Buna en iyi alternatif de Bursa olarak görülüyor. Yeni yapılacak olan ve Bursa'dan geçecek İstanbul-İzmir Otobanı da Bursa'ya İstanbul'u getiriyor. İstanbul'un yatırımcısını, sanayicisini getiriyor. Otoban projesine bir göz atıp, incelediğinizde İstanbul İzmit'ten saatte 120 kilometre ile yola çıkan araç 1 saat sonra İzmir Yolu'nda. Bu da oradaki yatırımcıları yakalamak anlamına geliyor. İstanbul'a yatırım yapacak kişi Bursa'nın şartlarını ve koşullarını göz önüne aldığında ve 1 saatte Bursa'ya ulaşabileceğini düşündüğünde Bursa'yı tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.09.05 14:59 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:01 - HABER MERKEZİ
A