Geçmişe özlem

Geçmişe özlem

Almanya'da yaşayan 35 yaşındaki Eray Kulak gönlünü kaptırdığı 33 yaşındaki Alman Nora Hardle ile 'efe' kıyafeti giyerek evlendi. Çift, Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap'ın kendilerini efe kıyafetleri içinde resmettiği tabloyu da nikah davetiyesi olarak kullandı.

2012.12.13 12:17 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:18 - Yaşam
A
Geçmişe özlem

Almanya'nın başkenti Berlin'de Avrupa Patent Ofisi'nde patent inceleme uzmanı olarak çalışan Eray Kulak, gönlünü Berlin Özgür Üniversitesi'nde kimya profesörü olarak çalışan Alman Nora Hardle'ye kaptırdı. Çift, arkadaşlıklarını nikah masasına taşıdı. Kulak, evlilik hazırlıklarını yaparken, Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap'ın internette gördüğü 'efe' tablolarını çok beğendi. Aslen Çanakkaleli bir köylü çocucuğu olan Kulak, hemen ressam Kasap ile irtibata geçip, kız arkadaşıyla kendisinin efe kıyafetleri içinde resmedildiği bir tablo yapmasını isteyip, fotoğraflarını gönderdi. Kulak, tabloda köy evi, zeytin ağaçları ile saman taşıyan bir eşek ile davul-zurna çalan kişilerin de olmasını istedi. Kasap'ın kısa sürede tamamladığı tabloyu çok beğenen Kulak, tabloyu nikah davetiyesi olarak bastırdı. Davetiyenin diğer yüzüne ise 'Harmandalı' zeybeğini yazan Ahmet Yekta Merdan'ın orjinal nota ve sözlerini yazdırdı. Çiftin geçen Kasım ayında yapılan düğünlerinde Kulak, damatlık olarak ise efe kıyafeti giydi. Kulak, tablolarından etkilendiği ressam Kasap'a daha sonra bir de Atatürk'ün zeybek oynarken resmedildiği bir tablo da yaptırdı.

 

Ressam Kulak'ın tablolarını görünce, geçmişine özlem duyduğunu belirterek, "Köylü çocuğuyum. Kerpiç taş evlerde büyüdüm. Zeytin ağaçları benim için en önemli varlıklardan biriydi. Bu arada eşeğimize binerek istediğimiz yere rahatlıkla giderdik. O günlere özlemi böyle gidermek istedim. Ressam Kasap'ın yaptığı tabloyu da beğenince de kendisinin de izniyle düğün davetiyemizde kullandık" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 12:17 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:18 - boş7
A