"Galatasaray maçından alnımızın akıyla çıkacağız"

"Galatasaray maçından alnımızın akıyla çıkacağız"

SİVASSPOR teknik direktörü Rıza Çalımbay, baskı altında oynayacakları Galatasaray maçından alınlarının akıyla çıkacaklarını söyledi.

2013.05.02 13:26 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:27 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Galatasaray maçından alnımızın akıyla çıkacağız"

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Çalımbay, Galatasaray'ın kendileri için zorlu bir maç olacağını belirtirken, "Orada çok dirençli ve iyi oynamamız gerekiyor. Böyle maçların tam konsantre olmadığımız zaman bize sorun olacağını biliyoruz. Oraya puan ve puanlar için gidiyoruz. Tek düşüncemiz oradan mükemmel şekilde ayrılmak" dedi.

"BASKILARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Baskılı bir maç olmasını bekledikleri Galasataray maçından sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile oynayacaklarını hatırlatan teknik direktör Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'dan önce Galatasaray ile oynamak bizim için avantaj olacak. Çünkü aynı atmosferi Trabzon'da da yaşayacağız. Bu maçtaki baskıların üstesinden geleceğimize inanıyorum, çok baskılı bir maç olacak. Ben takımıma yürekten inanıyor, güveniyorum. İnşallah iki maçı da çok iyi bitireceğiz. Galatasaray, bizim için çok önemli bir maç. Galatasary'ın gücünü, kadrosunu, nasıl bir takım olduğunu, işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Stadın tamamen dolu olacağını çok büyük bir atmosferde maç oynayacağımızı da biliyoruz. Oyuncularım oradan alınların akıyla çıkacaklardır. Alacağımız iyi bir netice bizim için kupa maçı öncesi moral olacaktır. Kesinlikle başka bir şey düşünmüyoruz."

"TEK SIKINTI SAKATLIKLAR"

Çalımbay, takımda Hakan'ın Adem'in sakat olması nedeniyle orta sahada sıkıntı ile karşılaşacaklarını, Ümit'in de cezalı olmamasının büyük bir dezavantaj olacağını ifade ederken, "Antrenmanlarımız gayet iyi. Son 3 maçımızda çok iyi futbol oynadık. Galatasaray maçında da bunu devam ettirmek istiyoruz. Galatasaray karşısında inşallah bütün oyuncularımız kapasitelerinin üzerine çıkacak ve istediğimiz sonucu alacağız" dedi.

Çalımbay, önümüzdeki sezon Sivasspor'da devam edip etmeyeceği sorululunca, "Her senemiz sıkıntı içerisinde geçti. Bunu değerlendirmek için yönetime erken olduğunu söyledim. Henüz konuşulmuş bir şey yok. Maçlarımızı bitirelim ondan sonra oturur, konuşuruz. Ben Sivaslıyım. Kalırım da, giderim de. Her şey olur. Sivas ile bağım farklı tabii ki. Konuştuğumuzda bize göre yapılması gereken şeyler olacak. Bu kesinlikle para pul değil. Yani takımla ilgili şeyler olacak. Şu an çok erken olduğunu düşünüyorum. Ne kendim, ne de futbolcular için transfer konusunun görüşülmesine izin vermedim. Yönetime rica ettim transfer konusunu kapattık. Lig maçlarımız biter ondan sonra herkes oturur konuşur.

Kırmızı-beyazlılar, Galatasaray maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı bulunan Adem Koçak katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Hakan Arslan, Uğur Kavuk ve Kadir Bekmezci ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:26 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:27 - HABER MERKEZİ
A