Galatasaray Fenerbahçe'nin talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvurdu

Galatasaray Fenerbahçe'nin talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvurdu

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde '1959 öncesinde kazanılan şampiyonluklar' için TFF'ye yaptığı başvurunun reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu.

2021.03.25 15:35 - Son Güncellenme: 2021.03.25 15:35 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Galatasaray Fenerbahçe'nin talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvurdu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Cengiz'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bu konuşturmayı yaptıran itici güç, beIN Sports'ta benim de katılma ihtimalim olan bir program olan beUnited'daki yorumcunun hüküm içeren sözlerinden kaynaklanmaktadır. Sayın Nihat Özdemir'in yanındaki yorumcu zat, 28 şampiyonluk olduğunu söyledi ve 'İnşallah olumlu değerlendirin bunu' dedi. Hem savcı, hem yargıç, hem bilirkişi oldun. Ey yorumcu sen kimsin? Senin ortadaki rütben soru sormak. Bir de hüküm icra edip TFF başkanını zor duruma düşürmek değil! Sayın TFF başkanı o sıkışmayla öyle bir laf etti ki bizi ürküttü. İnceliyoruz dedi. Bildiklerimiz var. İrkildik. Bu iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması anlamında bu hareketi ilk başta ciddiye almadık. Ancak ardından bir komite kurduk, hemen hazırlandık. Altı sayfaya yakın bir dilekçeyi maalesef TFF'ye vermek durumunda kaldık."

"Bu arada tebrik etmek gerek, amaç gündem değiştirmek. Yenildiği haftaydı. Bu hafta da yaptı. Hemen gündem değiştiriyor. Bu Galatasaray'da olsa beni ipe çekerler. Galatasaray daha uyanıktır. Bizimkiler doğru, dürüst, amaca yönelik dürüstlükle başarıdan yanadır. Hile hurda şikeyle değil. Ben Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a, Bursa'ya, Eskişehir'e asla söz etmem. Bir yöneticinin yaptığını bir camiaya mal etmem. Yayında adam 'İnşallah yaparsınız' diyor. Kimsin sen! Biz kimseyi küçük görmeyiz. Bir tarafın, takımın fanatik taraftarı da olabilir. Bu da güzeldir, futbola düşkün olduğunu gösterir. Tarafgirliğini yansıtamazsın oraya. Hakem olsan yandık.  Şecaati arz ediyor, şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar. Hırsızsınız demiyorum ama yanlış yapıyorlar. Yarın bu gelişir 1959'dan öncesi olabilir. Öncesinde Siyah Çoraplılar vardı, İngiliz kulüpleri olabilir. Onlar da hak iddia edebilirler. Daha önce TFF, Tahkim ve TBMM reddetmiş. Nihat Bey bilmeyebilir. Daha önce reddedilen bir şey çok kuvvetli bir karine, çok umulmayan bir delil ortaya çıkınca yargılanabilir. Öyle bir şey de yok. Bunu devamlı kaşıyorlar. 1-0 yendiğimiz maç. Statlarına gittik. TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Savcımız, Emniyet herkes var. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. Dünyada bir tek makamın önünde 'Cumhuriyet' vardır, Cumhuriyet Savcısı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Savcısı orada, orada devlet ricali var. Bu nedir yahu; Fenerbahçe Cumhuriyeti! Bir deklarasyon yaptılar. Biz Beşiktaş'ın da 20 şampiyonluğunu denden içine alın, tanıyoruz dediler. Tanımak bir devlete ait. Bir cumhuriyete aittir. Burada Fenerbahçe Cumhuriyeti, Beşiktaşımızın şampiyonluğunu tanıdı. Sen kimsin, kimsin sen! Bakın Fenerbahçe camiası sözlerimi lütfen ayırsın. Ben yönetimin yazdığını söylüyorum. Yönetimdeki genç çocuklar baya saçmalıyorlar. Onları muhatap alamam. Oradaki deklarasyon başkanı ve yönetimi bağlar. Bu ne cesaret!"

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.03.25 15:35 - Son Güncellenme: 2021.03.25 15:35 - HABER MERKEZİ
A