Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek: Bağrımızı basıyoruz

Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek: Bağrımızı basıyoruz

Galatasaray Sözcüsü Sanver, homofobik yorumlara maruz kalan Taylan Antalyalı'ya destek verdiklerini söyledi: "Sevgili Taylan, Yönetim Kurulu olarak kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyoruz."

2021.06.29 22:06 - Son Güncellenme: 2021.06.29 22:08 - Spor
A
Galatasaray'dan Taylan Antalyalı'ya destek: Bağrımızı basıyoruz

Galatasaray Yönetim Kurulu, LGBTİ+'lara destek için "Powered by pride" (Gücünü onurdan alır) yazan tişört giydiği için homofobik tepkilere maruz kalan futbolcu Taylan Antalyalı'ya destek verdi.

Yönetim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Galatasaray Sözcüsü Mehmet Remzi Sanver, "Taylan Antalyalı'nın dolayı muhatap olduğu, demokratik eleştiri sınırlarının çok dışında ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu olayda tereddütsüz kendisinin yanında durduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

Diğer kulüplere de destek çağrısı yapan Sanver, "Sevgili Taylan kardeşimiz, Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyor, büyük Galatasaray ailesinin bir evladı olarak sizi bağrımıza basıyor ve sevgiyle selamlıyoruz" dedi.

Sanver şunları söyledi:

TALİHSİZ, ÜZÜCÜ VE ANLAMSIZ

Son 2 gün içerisinde gündeme çok talihsiz, üzücü ve anlamsız bir gelişme yansıdı. Talihsiz, üzücü ve anlamsız ama bizim açımızdan çok önemli bir gelişmeydi. Bu gelişmeye dair yönetim kurulumuzun duruşunu ifade etmeden evvel bir genel değerlendirme yapmak istiyorum.

GALATASARAY DEĞERLERİNDE İNSANI, İNSAN OLDUĞUNDAN DOLAYI YÜCELTMEK VAR

Galatasaray Spor Kulübü, değerlerini bir aydınlanma geleneği olan Galatasaray Mekteb-i Sultani'sinden alır. Bu değerler arasında ifade özgürlüğü vardır, hiç kimsenin kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramaması vardır, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için illa o kimliğe sahip olmanın gerekmediği bilinci vardır. Mesela kadın haklarını kadın olduğumuzdan değil, kız çocuğumuz olduğundan da değil insan olduğumuzdan savunuruz. Galatasaray değerlerinde insanı sırf insan olduğundan dolayı yüceltmek vardır.

ANTALYALI'YA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

İşte böyle bir perspektifle değerli sporcumuz Sayın Taylan Antalyalı'nın sosyal medyada bu yönde verdiği mesajdan dolayı muhatap olduğu, demokratik eleştiri sınırlarının çok dışında ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu olayda tereddütsüz kendisinin yanında durduğumuzu ve dilerse hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

DİĞER KULÜPLERİN DE BU TAVRI GÖSTERMESİ ÇOK KIYMETLİ

Bizimle aynı toplumsal gelişme ve aydınlanma hamuruyla yoğurulduklarını düşünen bütün değerli spor kulüplerinin yönetimlerinin de bakış açımızı paylaştıklarından şüphemiz olmadığından, takdiri elbette kendilerine ait olarak, bu duruşumuza destek olacak bir tavrı, sporda rakip ama değerlerde ortak olduğumuzu göstermesi açısından çok kıymetli bulacağımızı söylemek istiyoruz.

TAYLAN ANTALYALI'YI BAĞRIMIZA BASIYORUZ

Kamuoyu huzurunda kendisine sesleniyorum: Sevgili Taylan kardeşimiz, Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyor, büyük Galatasaray ailesinin bir evladı olarak sizi bağrımıza basıyor ve sevgiyle selamlıyoruz.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.06.29 22:06 - Son Güncellenme: 2021.06.29 22:08 - Kübra Coşar-pasif
A