G8 Zirvesi toplandı

G8 Zirvesi toplandı

Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip G-8 ülkelerinin Dışişleri Bakanları İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geldi.

2013.04.11 14:56 - Son Güncellenme: 2013.04.11 15:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
G8 Zirvesi toplandı

 


Dönem başkanlığını İngiltere'nin yaptığı G-8 Zirvesi'nin gündemini Suriye'deki iç savaş ve Kuzey Kore'nin nükleer silah denemelerinin ardından yaşanan tansiyon oluşturuyor. İngiltere Başbakanı William Hague'un bugün yapacağı basın toplantısı ile sona erecek zirvede İran ve Ortadoğu'daki gelişmeler de ele alınacak.

Londra'daki Lancaster House'da gerçekleşen toplantı öncesi liderleri karşılayan Dışişleri Bakanı Hague, bugün savaşı önleme ve barış sağlama konusunda tartışılacak birçok konuları olduklarını söyledi.  Hague, terörle mücadeleyi de gündemlerine alacaklarını bu vesileyle de Kuzey Kore ve iran'ı da tartışma fırsatı elde edeceklerini kaydetti.

G-8 Grubu üyesi Dışişleri Bakanları, 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'da Devlet Başkanları Zirvesi' ne katılacak. Zirveye, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, İngiltere ve ABD Dışişleri Bakanları katılıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.11 14:56 - Son Güncellenme: 2013.04.11 15:00 - HABER MERKEZİ
A