Futbol terörüne karşı sert tedbirler

Futbol terörüne karşı sert tedbirler

Alman Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği (DFL), taraftarların büyük tepki göstermesine rağmen stadyum ve çevresinde daha sıkı kontroller yapılmasını öngören güvenlik konseptini kabul etti.

2012.12.13 10:30 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:30 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Futbol terörüne karşı sert tedbirler


Deutsche Welle başta olmak üzere Alman medyası, 1. ve 2. Bundesliga takımlarının temsilcilerinin katılımıyla Frankfurt'ta yapılan Alman Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği (DFL) toplantısında kabul edilen güvenlik önlemleri taslağı, Alman Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki ocak ayında onaylanmasının beklendiğini bildirdi.

Federal İçişleri Bakanı ve eyaletlerin içişleri bakanları, stadyumlarda meydana gelen şiddet olayları nedeniyle Alman Futbol Federasyonu (DFB) ve Kulüpler Birliği'nin ortak bir güvenlik önemleri paketi hazırlamasını istediği belirtildi. Kulüplerin üzerinde mutabakata vardığı ve "Güvenli Stadyum Atmosferi" adı verilen yeni güvenlik önlemleri konseptine göre stadyumlara maytap ve meşale gibi her türlü yanıcı maddenin sokulmasına yasak getiriliyor. Ayrıca taraftarların stada girişlerinde daha sıkı kontrol edilmesi, seyircilerin bulunduğu alanlara güvenlik kameralarının yerleştirilmesi, stat çevresinde daha yoğun güvenlik önlemlerinin alınması öngörülüyor.

Emniyet makamları ve eyalet içişleri bakanları, güvenlik önlemleri paketinin kabul edilmesinden memnun olduklarını bildirirken '12'nci adam' olarak kendilerini nitelendiren taraftarlar, 1'inci futbol ligi Bundesliga'da 3 haftadan bu yana başlama düdüğünden itibaren 12 dakika ve 12 saniye süreyle susma eylemi yaparak söz konusu yeni güvenlik önlemlerini protesto etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Süddeutsche Zeitung, Alman Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği'nin stadyumlardaki şiddetin önüne geçmek amacıyla karara bağladığı yeni güvenlik önlem paketine ilişkin, konuyu, sadece içişleri ve güvenlik uzmanı politikacılara bırakmama zamanının geldiğini yazdı. Gazete,. güvenliğin, sadece video kameralarından insanları takip etmekten, sıkı kontroller ve daha ağır cezalar kesmekten ibaret olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Güvenlik aynı zamanda, daha fazla caydırıcı olabilme, sosyal hizmet, daha etkin ve kapsamlı taraftar projeleri demek. Tüm fanatik taraftar gruplarını 'holigan' olarak görüp alayına aba altından sopa göstermek, 'ultralar' olarak bilinen taraftar gruplarına karşı haksızlık olur. Çoğunluğunu küçük yaştaki fanatiklerin oluşturduğu ultralar, bir alt kültürü temsil ediyor. Sınırları bilerek zorlamak, cesaret denemeleri, otoriteyi reddetme stadyumlar dışında da var. O nedenle, sadece daha fazla baskı uygulayarak hiçbir sorun çözülmez. Ayrıca maçlarda daha fazla polisin görevlendirilmesinin masraflarını bilet fiyatlarına yansıtıp faturayı taraftara kesmek de abesle iştigaldir."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 10:30 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:30 - HABER MERKEZİ
A