Füle: "Umarım Türkiye..."

Füle: "Umarım Türkiye..."

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, AB ile Türkiye arasında sürdürülebilir bir ilişkinin kurulabilmesini ümit ettiğini söyledi.

2013.07.11 09:08 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:08 - Dünya
A
Füle: "Umarım Türkiye..."

 

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle, Ermenistan'a resmi ziyaret gerçekleştirerek Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile bir araya geldi. Uzun süren görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan ikili, Ermenistan ve AB arasındaki dinamik ilişkiler ve Ortaklık Anlaşması'nın son aşamasında kaydedilen ilerlemeden duyulan karşılıklı memnuniyeti dile getirdi.

Füle, Ermenistan'ın demokratikleşmesinde görülen gelişimin kayda değer olduğunu ifade ederken, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından sunulan, yasalarda değişikliği de içeren önerilerin uygulanmasına yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan ise, Ermenistan'ın geniş çaplı reformların gerçekleştirilmesine devam etmeye istekli olduğunu söyledi.

Basın toplantısında Türkiye'nin AB üyeliği sürecine de değinen Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, "Bu senenin AB-Türkiye ilişkileri için önemli bir yıl olmasını ümit ediyorum. 3 yıldır herhangi bir fasıl açmıyoruz ancak dışişleri bakanlarının 22. Faslı açmaya ve Ekim ayı ortalarında gelişim raporu incelendikten sonra bu konu üzerinde görüşmeye yönelik son kararları bizi yeni bir aşamaya götürecek. Umarım Türkiye'yle sürdürebilir bir ilişki kurabiliriz ve vizeye ilişkin konular üzerinde yapılan çalışmalarla bunu güçlendirebiliriz. Çünkü Türkiye'yle geri kabul anlaşmasını imzalamaya ve Türkiye koşulları yerine getirdiği takdirde vizeleri kaldırmak için diyaloga başlamaya çok yakınız" şeklinde konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.11 09:08 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:08 - Zeynep Çelik
A