FT: Mısır'da kaybeden Türkiye oldu

FT: Mısır'da kaybeden Türkiye oldu

İngiliz Financial Times gazetesi, darbe sonrası Mısır'ı konu aldığı bir yazıda, Mısır'da en çok kaybedenlerin başında Türkiye ve Katar'ın geldiğini belirtti.

2013.07.11 19:43 - Son Güncellenme: 2013.07.11 19:43 - Medya - HABER MERKEZİ
A
FT: Mısır'da kaybeden Türkiye oldu

Mısır'daki olaylar sonrasında, siyasi İslam'ın en zorlu sınavdan geçtiğini savunan gazete, Arapların Vahabizm'e inandıklarına dair hiçbir kanıt bulunmadığını dile getirdi.

CNN TÜRK'ten Metin Güneş'in haberine göre gazete, Suudiler, Emirlikler ve Kuveyt'in darbe sonrası Mısır'a 12 milyar dolar vermekte olduğunu hatırlatırken, "Bölge çapındaki sarsıntılar Gazze'den Rabat'a kadar dalga dalga yayılırken, en çok kaybedenlerin başında Kardeşler'in eski mali sponsoru olan Katar ve Türkiye geliyor" diyor.

"Yeni-İslamcı" diye tanımladığı Başbakan Erdoğan'ın ülkesinin kaderini Suriyeli isyancılarla paylaştığını ve aynı zamanda da Mursi'nin müttefiki olduğunu hatırtatan gazete, "Ancak Mursi gibi Erdoğan da seçim sanıdığından çıkan çoğunluk oyunun kendisine topluma saygısıza davranma hakkı verdiğini sanmakla suçlanıyor" diye yazdı.

Gazete, Erdoğan'a göre Taksim Meydanı gösterilerinin "uluslararası çevreler tarafından planlanan bir darbe balangıcı" olduğunu hatırlatıyor ve Başbakan'ın geçtiğimiz hafta Kahire'deki olaylar sonrasında tüm üst düzey kadrosunu toplantıya çağırmasının şaşırtıcı olmadığını kaydediyor.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.07.11 19:43 - Son Güncellenme: 2013.07.11 19:43 - HABER MERKEZİ
A