Fransa, aşı karşıtı protestoların 6'ıncı haftasında!

Fransa, aşı karşıtı protestoların 6'ıncı haftasında!

Fransa'da yeni tip Koronavirüs'le (Covid-19) mücadele kapsamında hükümetin getirdiği kısıtlamalar ve aşı zorunluluğu ülke genelinde altıncı kez protesto edildi. Lyon, Valence, Annecy, Strasbourg, Rennes, Lille, Orleans, Nantes, Nice ve Marsilya gibi kentlerde de eylemler yapıldı

2021.08.22 08:05 - Son Güncellenme: 2021.08.22 08:08 - Dünya
A
Fransa, aşı karşıtı protestoların 6'ıncı haftasında!

Başkent Paris olmak üzere ülkenin birçok kentinde, bazı mesleklere getirilen aşı zorunluluğu ve Covid-19 sağlık ruhsatı uygulaması karşıtı gösteriler 6 haftadır devam ediyor.

Paris'te 4 farklı noktada yapılan ve sarı yeleklilerin de katıldığı eylemlerde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin salgınla mücadele politikasına tepki gösterildi.

Lyon, Valence, Annecy, Strasbourg, Rennes, Lille, Orleans, Nantes, Nice ve Marsilya gibi kentlerde de eylemler yapıldı.

Anayasa Konseyinin 5 Ağustos'ta onayladığı, 9 Ağustos'ta yürürlüğe giren uygulama kapsamındaki sağlık ruhsatı uygulaması, bölgeler arası yolculuklar, hastane, bakımevleri, alışveriş merkezleri hariç 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar, restoran, kafeterya, sinema salonları, müzeler ve eğlence parklarına giriş için Kovid-19 aşılarını tamamladığını belgelemeyi, son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermeyi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamasını gerektiriyor.

Uygulama kapsamında ayrıca bakımevleri ve hastane çalışanları ile itfaiyecilere Covid-19 aşı zorunluğu getirildi. Fransa genelinde son 5 haftadır cumartesi günleri yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerde protesto edilmişti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.22 08:05 - Son Güncellenme: 2021.08.22 08:08 - Sevcan Sarıkaya
A