Fırtına sebebiyle uçuşlar iptal

Fırtına sebebiyle uçuşlar iptal

Türk Hava Yolları'nın (THY) bazı seferleri, Kuzey Avrupa'da etkili olan fırtına nedeniyle iptal edildi. Yolcular ise bir sonraki uçuşlar için otellere yerleştirildi.

2013.12.06 00:29 - Son Güncellenme: 2013.12.06 00:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fırtına sebebiyle uçuşlar iptal

Türk Hava Yolları, Kuzey Avrupa'yı etkisi altına alan fırtına nedeniyle bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. THY'nin, TK1787 sefer sayılı İstanbul Kopenhag uçuşu, TK1664 sefer sayılı Hamburg İstanbul, TK1556 sefer sayılı Hannover İstanbul, TK1786 sefer sayılı Kopenhag İstanbul uçuşu ve TK1026 sefer sayılı Saray Bosna İstanbul uçuşları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal oldu. Delta Havayolları ve KLM Havayolları'nın ortak uçuşu olan Amsterdam İstanbul seferi de yine fırtına yüzünden iptal oldu. İptal olan uçaklardaki yolcular ise Türk Hava Yolları'nın Otel Desk bölümünün önünde kuyrukların oluşmasına neden oldu. Atatürk Havalimanı'nda otellere yerleştirilmeyi bekleyen yolculardan bazı aileler ise çocuklarıyla birlikte oyun oynayarak vakit geçirdi.

9 saattir Atatürk Havalimanı'nda olduğunu söyleyen Alman yolcu Hans Hunsten, "14.45'de ilk uçağımız vardı. O zamandan beri bekliyoruz. Kopenhag'a gidiyorum. 9 saattir buradayım. Kötü hava şartlarından dolayı iptal olduğunu söylediler" dedi.

Yoğunluk sebebiyle servislerin yetersiz olduğunu ifade eden Caner Bayan ise, "Gündüz 12'den beri buradayız. Kopenhag'a gidiyoruz. Hava şartlarında dolayı iki saat ertelendi. Sonra gene erteleme oldu. Şuan burada bekliyoruz. Otele gitmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Uçuşların sabahta iptal olacağını söyleyen Murat Solak, "Kopenhag'a gidiyorum. Saat 06.30'da buradaydım. Uçak önce rötar yaptı daha sonra da iptal oldu. Kötü hava koşulları nedeniyle Almanya'daki uçuşlarda iptal olmuş. Sabahı bekliyoruz" diye konuştu.

Yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı ilerleyen günlerde de uçuşlarda aksamların olacağı belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.12.06 00:29 - Son Güncellenme: 2013.12.06 00:30 - HABER MERKEZİ
A