Finlandiyalı Componenta'nın Türkiye'deki tesislerine ÇEMAŞ Döküm talip

Finlandiyalı Componenta'nın Türkiye'deki tesislerine ÇEMAŞ Döküm talip

40 yıl önce kamu tarafından kurulan ÇEMAŞ Döküm, Finlandiya'lı Componenta'ya talip olduğunu açıkladı.

2016.11.15 13:13 - Son Güncellenme: 2016.11.15 13:13 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Finlandiyalı Componenta'nın Türkiye'deki tesislerine ÇEMAŞ Döküm talip

Konu ile ilgili açıklama ÇEMAŞ Döküm Sanayi A.Ş tarafından KAP'a yapıldı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında "Yönetim kurulumuz 15.11.2016 tarihinde yaptığı toplantısında sektörümüzde Türkiye'nin en büyük tesisine sahip Componenta Döküm Sanayi A.Ş. (Comdo)nin satış sürecine dahil olmaya ve öncelikle Orhangazi de kurulu 85.000M2 kapalı alana sahip çelik döküm fabrikası ve

MANİSA'DAKİ TESİS İÇİN DE

11.400 M2 kapalı alana sahip işleme fabrikası olmak üzere Comdo'nun Manisa da kurulu 9.262 M2 kapalı alana sahip alüminyum döküm fabrikası ve işleme tesisiyle, 19.671 M2 kapalı alana sahip alüminyum jant tesislerinin tercihen varlık satışı yöntemiyle satın alınması için gerekli süreci yönetmek üzere yönetim kurulu üyemiz ve Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. Genel Müdürü Sn.Sırrı Gökçen Odyak ve Genel Müdürümüz Sn.Ömer Azak'ın görevlendirilmesine karar vermiştir" denildi.

40 YIL ÖNCE DEVLET KURDU

ÇEMAŞ 40 yıl önce devlet tarafından kuruldu. Şirket daha sonra özelleştirme kapsamına alındı. 21 yıl önce ise Işıklar Holding bünyesine geçti. Hali hazırda şirketin yüzde 76 hissesi USAŞ Holding'e ait. USAŞ Holding'in ortakları arasında ise Rıza Kutlu Işık, Uğur Işık, Tolga Işık gibi isimler yer alıyor.

USAŞ Holding'in dolaylı halka açık kısmı yüzde 69 seviyesinde.

Dünya devi Finlandiya'lı Componenta ise 10 yıl kadar önce Koç Grubu'na bağlı Döktaş'ın yüzde 55 hissesini satın almıştı. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2016.11.15 13:13 - Son Güncellenme: 2016.11.15 13:13 - HABER MERKEZİ
A