Filistin Erdoğan'ı bekliyor

Filistin Erdoğan'ı bekliyor

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Filistin topraklarında ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.

2013.05.02 16:43 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:45 - Güncel
A
Filistin Erdoğan'ı bekliyor

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü makamında ziyaret etti.


Başbakan Erdoğan'ın planlanan Gazze ziyaretiyle ilgili soruları yanıtlayan Maruf, ziyaretin Erdoğan'ın Washington temaslarının ardından gerçekleşeceği yönünde Başbakanlık tarafından bilgilendirildiklerini belirtti.

Bu durumda, Erdoğan'ı mayısın ikinci yarısında beklediklerini ifade eden Maruf, şöyle konuştu:

"Filistinliler olarak, Başbakan Erdoğan'ı Filistin'de, Gazze'de, Ramallah'ta, Batı Şeria'da karşılamak büyük onurdur. Filistinliler adına, hükümetimiz adına, devlet başkanımız adına Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini beklediğimizi belirtmek istiyorum."

Maruf, ziyaretin detaylarıyla ilgili soruya, ilk önce kendilerinin Başbakanlık tarafından ziyaretin kesin tarihi, ne kadar kalınacağı ve hangi şehirlerin ziyaret edileceğine ilişkin bilgilendirilmeleri gerektiği yanıtını verdi. Maruf, programın, buna göre hazırlanacağını kaydetti.

Filistinli tutuklular yararına kültürel etkinlik düzenlenecek

Türkiye'de her yıl bir hafta süren kültürel etkinlikler düzenlediklerini anımsatan Maruf, Türkiye-Filistin arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını anlattı.

Filistinli tutukluların yaşadığı güçlüklere işaret eden Maruf, İsrail hapishanelerinde 4 bin 700 tutuklunun kaldığı ve bugüne kadar yaklaşık 750 bin Filistinlinin hapishanelerde bir şekilde bulunduğu bilgisini verdi.

Filistinli tutuklulara uygulanan şiddete dikkati çeken Maruf, bazı tutukluların bu yüzden açlık grevi yaptığını aktardı.
Maruf, düzenledikleri etkinliklerle tutuklulara da destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

"Türkiye'nin bize verdiği desteğin farkındayız" diyen Maruf, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kez tutukluların ailelerinin de yardım göreceği bir etkinlik yapmak istiyoruz. Bu nedenle Türkiye'de 'Filistinli Tutukluların Bir Haftası' konulu etkinlik yapmak istiyoruz. Ramazanın son haftasında yapılmasını düşünüyoruz. Tutuklular için zekat toplayarak ailelere de yardımcı olunmasını planlıyoruz. Medya ayağı olarak da sizden bizi desteklemenizi istiyoruz."

"Desteklemek için hazırız"

Ziyareti için Maruf'a teşekkür eden AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de etkinliği desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

Filistin'in sadece Türk hükümeti için değil, tüm Türk halkı için çok önemli olduğuna vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti:

"Filistin'i tüm kalbimizle destekliyoruz. Sizin etkinliğinizi desteklemek bizim için büyük bir zevk. Anadolu Ajansı etkinliğinizi destekleyecek. Bunun için hazırız. Yakın zamanda Filistinlilerin barışa sahip olacağını, rahata kavuşacağını düşünüyoruz."

Öte yandan, Fas Krallığı Ankara Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Kemal El Mahdaoui de Genel Müdür Öztürk'ün konuğu oldu. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 16:43 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:45 - boş7
A