Filistin Devlet Başkanından ABD'ye tepki!

Filistin Devlet Başkanından ABD'ye tepki!

ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğini öneren yasa tasarısını reddetmesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan tepki geldi. Abbas, "ABD, İsrail'i soykırım savaşını durdurmaya zorlamıyor. İsrail'e çocuklarımızı öldüren ve evlerimizi yıkan silahlar ve fonlar sağlıyor" dedi.

2024.04.20 21:09 - Son Güncellenme: 2024.04.20 21:10 - Dünya - İHA
A
Filistin Devlet Başkanından ABD'ye tepki!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyeliğini öneren yasa tasarısını reddeden ABD'ye tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamanın ardından Abbas, Filistin Yönetimi'nin ABD ile ikili ilişkilerini yeniden gözden geçireceğini söyledi.

"ABD, İSRAİL'İ SOYKIRIM SAVAŞINI DURDURMAYA ZORLAMIYOR"

Abbas, "Dünya uluslararası hukukun uygulanması konusunda hemfikirken ve Filistin haklarının yanında dururken, ABD işgali desteklemeye devam ediyor. İsrail'i soykırım savaşını durdurmaya zorlamıyor. İsrail'e çocuklarımızı öldüren ve evlerimizi yıkan silahlar ve fonlar sağlıyor. Uluslararası forumlarda bize karşı duruyor, bölgede güvenlik ve istikrara hizmet etmeyen pozisyonlarda yer alıyor." dedi.

ABD'nin tüm uluslararası yasaları ihlal ettiğini vurgulayan Abbas, "İki devletli çözüme ve bölgede barışın sağlanmasına ilişkin tüm vaatlerini terk etti." ifadelerini kullanırken, Biden yönetimini verdiği sözler ile taahhütleri yerine getirmemekle ve İsrail'in Filistin fonlarını çalmasına sessiz kalmakla suçladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.04.20 21:09 - Son Güncellenme: 2024.04.20 21:10 - İHA
A