Fidanlıkta kış seferberliği

Fidanlıkta kış seferberliği

Fidanlık her geçen gün gelişmekte ve üretim koşullarını daha verimli hale getirilmesi için hummalı bir çalışma yapılıyor. Fidanlıkta çalışan kadın işçiler ekili alanlarda çıkan yabani otları temizliyorlar.

2013.09.04 16:54 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:54 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Fidanlıkta kış seferberliği


Torbalı Fidanlığı içerisinde yer alan ve yastık diye adlandırılan ekili alanların aralarında ve üstlerinde kalan ölü otlar fidanlığın bayan işçileri tarafından temizleniyor. Sözleşmeli olarak çalışan kadın işçiler, yastıklar üzerinde bulunan otları temizleyerek, yeni çam fidanı dikilmesi için toprağı hazırlıyorlar. Fidanlık her geçen gün gelişmekte ve üretim koşullarını daha verimli hale getirilmesi için hummalı bir çalışma yapılıyor. Ülke çapında doğudan batıya devam eden gerek tahsisli gerekse ağaçlandırma seferberlik kapsamı bitki sevkiyatlarımızla daha yeşil ve yaşanılası bir çevre oluşturma çabasında görev yapan Fidanlık, her geçen gün kapasitesini daha da artırarak fidan üretimi konusunda Türkiye'de 3. sırada yerini alıyor.
TOĞRAĞA KADIN ELİ DEĞİYOR
Fidanlığın yeni Müdürü Zeki Demir'in kontrolünde yapılan çalışmalar Şube Müdürlüğü tarafından da ilgiyle izleniyor. Yeni fidan dikimi ve tohum yetiştiriciliği açısından önem arz eden, üretim yapılan bölgelerdeki otların temizliği hummalı bir çalışma ile yapılıyor. İşletme Müdürü, "Şuan fidanlığımızda kışa yönelik bir çalışma başlatılmıştır. Başta aşılama olmak üzere, yeni fidanların üretimi için önemli olan ot temizliğini sürdürüyoruz. Fidanlığımız bünyesinde çalışan kadın işçilerimizle birlikte bu otarın temizlenmesini sağlıyoruz. Temizlenen bölgeler yeniden ekime hazır hale getirilerek fidan ve tohum yetiştirmek için ortam hazırlanmış olacak" dedi.
OTLAR TEMİZLENİYOR
Bilindiği üzere bir süre önce toplum yararına çalışma programı çerçevesinde mart-eylül ayları arasında Torbalı Fidanlık Müdürlüğü 20 kişiye çalışma sahası sunarak, ihtiyaçları karşılamak adına üretimde insan gücünü artırmıştı. 2012 yılı içerisinde de 150 orman köylüsüne iş imkânı sağlayan fidanlık da, eylül ayı itibariyle 106 işçi istihdam edildi. Bu çalışmanın karşılığı sonucundan fidanlık içerisinde üretim evrelerinde kullanılmakta olan gerek humus sağlama, kozalak toplama gibi üretim işleri gerekse gerekli araç ve gerecin Torbalı esnaflarından temin edilmesiyle ilçe ekonomisine de katkı sağlandı. Şimdi bu personel fidanlıkta görev yaparak, yeni fidan dikimi yapılması için bölge temizliği yapıyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.09.04 16:54 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:54 - HABER MERKEZİ
A