Fenerbahçe otobüsüne saldırı dosyasında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi...

Fenerbahçe otobüsüne saldırı dosyasında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi...

Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse 2015 yılında Trabzon'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 11 yıl sonra yeni bir gelişme yaşandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bir şüpheli tutuklanırken, üç kişi hakkında adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

2026.08.14 20:39 - Son Güncellenme: 2026.08.14 20:43 - Güncel - DHA
A
Fenerbahçe otobüsüne saldırı dosyasında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi...

Türk futbol tarihinin en dikkat çeken olaylarından biri olan Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik silahlı saldırı, yıllar sonra yeniden yürütülen soruşturmayla gündeme geldi. 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon'da meydana gelen olayda, Süper Lig karşılaşmasının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse ateş açılmış, saldırı sırasında otobüsün şoförü yaralanmıştı.

Saldırının üzerinden geçen uzun zamana rağmen olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve saldırının arkasındaki kişi ya da kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam etti. Soruşturma kapsamında son dönemde yapılan incelemelerle birlikte dosyada yeni bir aşamaya geçildi.

Fenerbahçe otobüsü saldırısı soruşturmasında 1 tutuklama

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yusuf Öksüz hakkında tutuklama kararı verildi.

Dosya kapsamında Hakan Hatipoğlu, Emiral Aygüneş ve Özgür Ertürk hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Böylece 2015 yılında meydana gelen Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın yargısal boyutunda yeni bir gelişme yaşanmış oldu.

Alınan kararlar, olayın üzerinden 11 yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasının yeniden hareketlenmesi açısından dikkat çekti. Soruşturmanın kapsamı ve elde edilen deliller doğrultusunda sürecin devam ettiği belirtildi.

2015 yılında Trabzon'da ne olmuştu?

Fenerbahçe kafilesi, 4 Nisan 2015 tarihinde deplasmanda oynadığı Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Trabzon'dan ayrılmak üzere yola çıkmıştı. Takımı taşıyan otobüs, Trabzon Havalimanı'na doğru ilerlediği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda otobüsün ön bölümüne yönelik ateş açılırken, araç sürücüsü yaralandı. Şoförün direksiyon hakimiyetini koruması ve otobüsü durdurabilmesi, daha büyük bir facianın yaşanmasını engelleyen gelişmeler arasında yer aldı.

Olayın ardından geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Yıllar boyunca farklı iddiaların gündeme geldiği saldırıyla ilgili soruşturma dosyasında, olayın nasıl gerçekleştirildiği ve saldırının arkasında kimlerin bulunduğu konusunda araştırmalar sürdürüldü.

Adalet Bakanı Akın Gürlek soruşturmayı gündeme taşımıştı

Dosyada yaşanan yeni gelişmenin öncesinde Adalet Bakanı Akın Gürlek, Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik saldırının yeniden ele alınacağını açıklamıştı. Gürlek, kamuoyunda uzun süredir yanıt bekleyen soruların aydınlatılması amacıyla soruşturma sürecinin yakından takip edileceğini ifade etmişti.

Bakan Gürlek, saldırının arkasındaki kişi veya kişilerin somut delillerle ortaya çıkarılmasının önemine dikkat çekmişti. Spor alanındaki şiddet olaylarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Gürlek, olayın hangi takım, sporcu veya taraftar grubunu ilgilendirdiğine bakılmaksızın benzer saldırıların aydınlatılması gerektiğini vurgulamıştı.

Bu açıklamaların ardından Fenerbahçe otobüsü saldırısı soruşturmasında tutuklama kararı verilmesi dosyadaki son gelişme olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe'den soruşturmaya ilişkin açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü de soruşturma kapsamında yaşanan gelişmenin ardından açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli kulüp, 4 Nisan 2015 tarihinde takım otobüsüne gerçekleştirilen saldırının yalnızca kulübü değil, Türk sporunu ve kamu vicdanını ilgilendiren ciddi bir olay olduğunu belirtti.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın yeniden ilerleme kaydetmesinin önemli olduğu ifade edilirken, sürecin tüm yönleriyle ele alınması ve olayın arkasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması yönündeki beklenti dile getirildi.

Fenerbahçe, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye de teşekkür etti.

Fenerbahçe 12 Mayıs saldırısının da araştırılmasını istedi

Fenerbahçe'nin açıklamasında ayrıca 12 Mayıs tarihinde Fenerbahçelileri hedef alan saldırıya da dikkat çekildi. Sarı-lacivertli kulüp, söz konusu olayla ilgili soruşturmanın da yeniden değerlendirilmesi ve tüm yönleriyle incelenmesi gerektiğini belirtti.

Kulüp, farklı tarihlerde yaşanan saldırıların bağlantılarının ortaya çıkarılması ve sorumluların adli makamlar önüne çıkarılması gerektiğine ilişkin beklentisini yineledi. Böylece Fenerbahçe, hem 2015 yılında takım otobüsüne yönelik gerçekleştirilen saldırının hem de 12 Mayıs'taki olayın kapsamlı biçimde araştırılması çağrısında bulundu.

11 yıl sonra soruşturma yeniden gündemde

Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik saldırının üzerinden 11 yıl geçmesinin ardından soruşturma dosyasında yaşanan son gelişme, olayın yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bir şüphelinin tutuklanması ve üç kişi hakkında adli kontrol kararı verilmesi, uzun süredir devam eden soruşturmanın yeni aşamasını oluşturdu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen süreçte, saldırının bütün yönleriyle incelenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Dosyanın bundan sonraki aşamasında soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve adli süreçte alınacak yeni kararlar belirleyici olacak.

2015 yılında Trabzon'da Fenerbahçe takım otobüsüne düzenlenen silahlı saldırı, üzerinden geçen yıllara rağmen Türk futbolunun hafızasında yerini korurken, son tutuklama ve adli kontrol kararlarıyla birlikte olayla ilgili soruşturma yeniden kamuoyunun gündemine geldi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.08.14 20:39 - Son Güncellenme: 2026.08.14 20:43 - DHA
A