Fenerbahçe'nin Alman avukatı konuştu

Fenerbahçe'nin Alman avukatı konuştu

Fenerbahçe'yi UEFA'da savunan Martens, polisin ve mahkemenin işin içinde olmasının kararı ağırlaştırdığını belirtti.

2013.07.17 14:45 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:45 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fenerbahçe'nin Alman avukatı konuştu

Fenerbahçe'yi UEFA Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nda savunan Alman avukat Dirk Rainer Martens, çıkan cezayı "ağır" olarak nitelendirdi.

"UMUDUMUZ OLMASA CAS'A GİTMEZDİK"
Milliyet'in haberine göre CAS sürecine değinen Martens, "Her zaman umut vardır. Zaten umudumuz olmasa bu davayı CAS'a taşımazdık. CAS'dan ne çıkacağı ile ilgili tahminde bulunmak çok zor. Öncelikli olarak hedefimiz erken bir karar aldırıp kulübün tekrar kupalara katılımını sağlamak" dedi.

"PORTO, MİLAN VE FENERBAHÇE BİR DEĞİL"
Martens ayrıca kamuoyunda sıkça yapılan Porto, Milan ve Fenerbahçe örneklemesi ile ilgili de şunları söyledi:

"Bu üç konuyu aynı çerçevede değerlendirmek ya da kıyaslamak çok doğru olmaz. Verilen cezalar farklı. Ortadaki deliller farklı. Bu yüzden ben kıyaslamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu duruma bireysel olarak yaklaşmalısınız. Mesela bu iki kulüpten farklı olarak Fenerbahçe devam eden sezonda Avrupa'ya katılmadı."

"POLİS VE MAHKEME KARARI AĞIRLAŞTIRDI"
Alman avukat, UEFA'dan bu kadar ağır bir ceza çıkmasının temel nedenini ise polis soruşturması ve mahkemenin aldığı karara bağladı. Martens, "Polisin ve mahkemenin bu işin içinde olması, fezlekeler kararın bu kadar ağır çıkmasındaki en önemli etkenler" ifadelerini kullandı.

Martens, Federasyon Tahkim Kurulu tarafından ceza alan iki Fenerbahçe yöneticisinin istifa etmesi ile ilgili bir talebi olup olmadığı sorumuza ise yanıt vermedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.07.17 14:45 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:45 - HABER MERKEZİ
A