Fehmi Gerçeker Bursa'da

Fehmi Gerçeker Bursa'da

Uluslararası çalışmalarıyla bilinen yapımcı-yönetmen Fehmi Gerçeker'in New York, Paris, Bajia ve İstanbul'da gerçekleştirdiği Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi, TKM'nin organizasyonuyla yarın saat 18:00'de Dobruca16'da yapılacak.

2021.07.08 15:21 - Son Güncellenme: 2021.07.08 15:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Fehmi Gerçeker Bursa'da

Sınırlı sayıda katılımcının yer alacağı atölyede özel görsel sunumla sinema oyunculuğu tarihi, oyunculuk çeşitleri ve kamera çekim biçimlerine göre oyunculuk incelenecek. Daha sonra ise uygulamalar yapılacak. Katılımcılar kendilerine verilen bir film sahnesini oynayacak ve bu sahne özel kamera çekimi ile filme alınacak. Bu film izlenerek kamera önü oyunculuklar yorumlanacak, gerekecek tekrar çekimlerle oyunculuklar en güzel biçime getirilecek.

FEHMİ GERÇEKER KİMDİR?

Fehmi Gerçeker, uluslararası ödüller kazanmış, çeşitli belgesel filmler, TV programları ve sahne yapımlarına imza atmıştır.

Yapımcı ve yönetmeni olduğu filmlerle;

"Tarihe Katkı" "UNESCO Resmi TV Programı" "ABD de En İyi Kültürel TV Programı" "TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'nin Tanıtımına Katkı" " Brezilya Kültürüne Katkı" " Columbus'un Amerikaéyı Keşfi Özel Ödülü"...vs gibi ödüller almıştır.

Sayısı otuzu aşan dünya televizyonlarına dağıtımı yapılan belgesel filmlerin yapımcı-yönetmenidir.

Türkiye'nin ilk CD-ROM unu Tübitak'la, ilk DVD sini İstanbul Teknik Üniversitesinle gerçekleştirmiştir.

New York'ta on bir tane tiyatro oyunu sahneye koymuştur. Ortak yapımcısı olduğu Just One World- Tek Bir Dünya müzikal oyunu  Berlin, New York, Toronto da oynamıştır.

Yapımcı ve yönetmeni olduğu Rumi Special - Mevlana  ve Hoşgörü sahne gösterimi ise; bu güne kadar Paris, New York, Berlin ve İstanbul'da sahnelenmiştir.

Sanat yönetmeni olarak aralarında; New York -UN- Birleşmiş Milletler, Paris UNESCO, Berlin Philarmonie Concert Hall, American National History Museum, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu gibi dünyanın en prestijli yerlerinde özel sahne programları gerçekleştirmiştir.

Kadir Has, Yeditepe, İstanbul Bilgi, Beykent ve Haliç Üniversitelerinde Kamera Önü Oyunculuk dersleri vermiştir

Yazar olarak; 2016 yılında Film Yapım Sırları, 2018 yılında Kamera Önü Oyunculuk ve 2021 yılında Nörosinema kitabı yayınlanmıştır.

Bugüne kadar film yapımı ve sahne çalışmaları gerçekleştirdiği ülkeler; Türkiye, ABD, Kanada, Brezilya, İspanya, Portekiz, Hollanda, Almanya, İsviçre, İtalya, Fransa, İngiltere, Finlandiya, Çekya, Senegal, Mısır ve Küba'dır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.08 15:21 - Son Güncellenme: 2021.07.08 15:23 - HABER MERKEZİ
A