Fazıl Say sosyal medyada deprem etkisi yarattı

Fazıl Say sosyal medyada deprem etkisi yarattı

Fazıl Say'a, yargılandığı 'dini değerlere hakaret' davasından 10 ay hapis cezası çıkması sosyal medyayı harekete geçirdi

2013.04.15 14:53 - Son Güncellenme: 2013.04.15 14:54 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fazıl Say sosyal medyada deprem etkisi yarattı

Fazıl Say "Dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Karar sonrası konuşan Fazıl Say "Mahkeme sonucu çıkan karar için yurdum adına çok üzgünüm. İfade özgürlüğü açısından hayal kırıklığına uğradım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen ceza almış bulunmam şahsımdan çok, Türkiye'deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı vericidir." dedi.

FAZIL SAY'A DESTEK ÇIKTILAR
Fazıl Say'a verilen cezaya ünlüler dünyası da büyük tepki gösterdi. Gelen yorumlardan Akil İnsanlar Heyeti'nde de bulunan Deniz Ülke Arıboğan'ın mesajı dikkat çekiciydi. Arıboğan, Erdoğan'a verilen ceza ile Say'ın cezasını karşılaştırdı.

Can Ataklı ‏@can_atakli_
Fazıl Say'a verilen cezadan sonra inşallah erdoğan'ın "başkasının yazdığı şiir için beni hapse attılar" mağduriyet edebiyatından kurtuluruz



Deniz Ülke Arıboğan ‏@DenizUlke
Fazıl Say'a verilen hapis cezası utanç verici. Başbakan Erdoğan'a verilen cezanın mantığı ile aynı. Ömer Hayyam'ı cezalandırsaydınız ya!

T.C. bedri baykam ‏@meettheturk
Dünya Sanat Gününde Fazıl Say'a verilen 10 ay hapis cezası, yalnız Türkiye'nin değil, evrensel açıdan insanlığın ayıbıdır!

FERHAT TUNC ‏@ferhatttunc
Fazıl Say'a hak görülen ceza,bu ülkede İfade özgürlüğünün olmadığına kesin bir kanıttır. Yargı,özgürlükler üzerinde tehdit olmaktan çıkmalı!

Melda Onur ‏@meldaonur
Fazıl Say'a hapis??? ŞŞŞŞ..... Barış sürecine zarar vermeyelim lütfen!!!!

Atılgan Bayar ‏@atilganbayar
1m Bırakın dinsel veya ahlaki değerleri, Fazıl Say'a hakaret etmenin bile cezası vardır.

Yekta Kopan ‏@yektakopan
Fazıl Say'a verilen ceza hukukun bir kez daha çöküşüdür. Akıl tutulması devam ediyor.

Dilara Gonder ‏@dilaragonder
31m Dini değerleri aşağılama suçundan verilen 10 ay hapis..100 yıllık bir şiirin paylaşımı sonucu oldu bu.yemin ediyorum gözlerim dolu su an!

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.15 14:53 - Son Güncellenme: 2013.04.15 14:54 - HABER MERKEZİ
A