Fatma Şahin, Kosovalı kadınlarla biraraya geldi

Fatma Şahin, Kosovalı kadınlarla biraraya geldi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kosovalı kadınlarla Feshane'de düzenlenen bir programda buluştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği program kapsamında üç gün İstanbul'da kalacak Kosovalı kadınlar, Şahin ile öğle yemeğinde biraraya geldi. Bakan Şahin, " İstanbul nasıl kıtaları birleştiriyorsa bugün Kosovalı kız kardeşlerimiz de ülkemizin kardeşliğini birleştirmiştir " dedi.

2013.04.17 14:35 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fatma Şahin, Kosovalı kadınlarla biraraya geldi

" ZULME UĞRAMIŞ KADINLARIN MÜCADELESİNİ BU SOFRADAKİ BERABERLİKTE GÖSTERECEĞİZ "


Programda yaptığı konuşmada Bakan Şahin, şunları söyledi:


"İstanbul nasıl kıtaları birleştiriyorsa bugün Kosovalı kız kardeşlerimiz de ülkemizin kardeşliğini birleştirmiştir. Nasıl bu şehir herhangi bir ülke ya da şehir değilse, bugün siz değerli misafirlerimiz de herhangi misafirlerimizden değilsiniz. Bizim tarihimizden dinimizden gelen ortak geçmişimiz ortak kültürümüz ortak geleceğimiz var. Yakın tarihte nasıl acı çektiğinizin nasıl mücadele ettiğinizin bire bir şahidiyiz. Sizin bu mücadeleniz bizim mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizlelerinde felsefesini bulmuştur. O şiirinde ' Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacak' demiştir. Siz sahip çıktınız Kosova bağımsızlığına kavuştu. O yüzden bağımsızlık mücadelenizi aynı heyecanla takip ettik. Sizin bağımsızlığınızı ilk kabul eden ülke olma onurunu ve şerefini yaşadık. Çatışma ve savaş zordur, bedelini de en çok kadınlar çocuklar ve yaşlılar öder. Sayın Başbakanımızın önderliğinde 'Yurtta barış dünyada barış'ı kendi dış politikamızın temeli olarak gördük. Dünya barışının bölge barışından geçtğini bölge barışının Ortadoğu barışından, Balkan barışından geçtiğini Balkanlar'da Kosova'nın mutlu ve huzurlu olmadığı bir Balkan coğrafyasında dünyanın mutlu ve huzurlu olamayacağına inandık.


O gün nasıl Kosova'nın yanında durduysak bugün Suriyeli kadınların ve çocukların yanında aynı inanç ve kararlıklıkla duruyoruz. 200 bin kadarı kamplarda 300 bini kadar da ülkemizde yaşayan Suriyeliler var. Onların huzuru ve mutluluğu için onların acısını paylaşmak için yaşamlarında yanında oluyoruz. Bir taraftan da Suriye'deki savaş ve zulüm bitsin, diye uluslararası hukuk normlarında büyük bir gayret gösteriyoruz. En çok acı çekenler birbirini anlar o yüzden siz Suriye'li kız kardeşlerimizi nasıl acı çektiğini daha iyi anlıyorsunuz. Biz Kosovalı kardeşlerimizle ve sizlerle beraber zulüme uğramış kadınların mücadelesini bu sofradaki beraberlikte göstereceğiz."


" 1999 YILINDAN BU YANA 8 BİN 500 KADINA YARDIMDA BULUNDUK "


Kosova'daki savaşta eşleri ya da ailesinden biri savaşta ölen kadınların ayakta kalmalarını sağlamak amacıyla kurulan Medica Kosova derneği adına konuşmayı Veprore Shehu yaptı. Shehu "Biz burada olmaktan çok mutluyuz. 26 kadınlar buradayız. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz kadınları hayata kazandırmak için psikososyal ve hukuki yardımda bulunduk. 1999 yılından bu yana 8 bin 500 kadına yardımda bulunduk. Türk konsolosluğu sayesinde birçok eğitim verebildik onlar olmasaydı bunları yapamazdık " dedi.


Konuşmaların ardından Kosovalı kadınlar, Bakan Şahin'e kendilerinin yaptığı hediyeler takdim etti.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 14:35 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:36 - HABER MERKEZİ
A