Facia geliyorum dedi!
İspanya'da dün yaşanan ve en az 80 kişinin ölümüne neden olan tren kazasının makinist hatası sonucu meydana geldiği neredeyse kesinleşirken aynı makinistin daha önce de saatte 120 kilometre hızla giden trende fotoğraflar çektirip Facebook'ta paylaştığı ortaya çıktı.
2013.07.26 16:18 - Son Güncellenme: 2013.07.26 16:18 - Dünya - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
İşte İspanya'da hızlı trenin devrildiği an
İLGİLİ VİDEO
İspanya'daki tren faciasında trenin gitmesi gereken hız buydu
İspanya'da son yılların en büyük trafik facialarından biri olarak görülen kazanın ardından yapılan incelemede makinistin saatte 80 kilometre hızla girmesi gereken viraja 190 kilometreyle girdiği belirlendi.
Enkazdan çıkarılan karakutu kayıtlarına göre, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan ancak bir süre trende sıkışan makinist Francisco Jose Garzon, bu sırada telsizden, "Raydan çıktım. Ne yapacağım? Ne yapmam lazım? İşi batırdım. Ölmek istiyorum" dedi.
Garzon'un Mart ayında da tren 200 kilometre hızla giderken kabinde çektirdiği ve Facebook'ta paylaştığı fotoğraflar ortaya çıktı.