Facebook hisseleri tepetaklak oldu

Facebook hisseleri tepetaklak oldu

Cuma günü halka açılan Facebook hisseleri pazartesi günü şok bir düşüş yaşadı. Hisseler yüzde 11'e varan bir düşüşle 34 dolara kadar geriledi. Facebook hisselerindeki düşüşün nedeni olarak Morgan Stanley'in şirket gelirlerine yönelik olumsuz raporu ve olması gerekenden fazla arz miktarının etkili olduğu belirtiliyor.

2012.05.22 11:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Facebook hisseleri tepetaklak oldu

Facebook cuma günü 38 dolar üzerinden halka arz edilmiş ve tüm zamanların en büyük ikinci halka arzı ünvanını almıştı. Hisseler gün içinde bir ara 44 dolara kadar yükselmişti. Böylece tepe noktasından hisse alan yatırımcılar sadece iki iş günü içerisinde yüzde 25'e yakın kayba uğramış oldu.

Facebook'un halka arz sürecinde Morgan Stanley'in şirketin gelir performansına yönelik negatif beklenti bildirmesi şirketin hisselerindeki düşüşün ana nedeni olarak görülüyor.

Reuters'in haberine göre Morgan Stanley'in internet şirketleri analisti Scott Devitt, Facebook'un gelekteki gelir beklentisini aşağı çekti. Raporda tüketicilerin masaüstü bilgisayarlardan, mobil cihazlara hızla yöneldiğine dikkat çekilirken, reklam gelirlerinin mobil cihazlar henüz masaüstü bilgisayarları kadar çok olmadığına vurgu yapıldı.

Şirketin halka arzından hemen önce gelen bu rapor, hisse senetlerinin performansını da olumsuz etkiledi.

PLANLANANDAN ÇOK HİSSE ARZ EDİLDİ

Hisselerin değer kaybetmesinde ilk anda planlanandan daha fazla adette hisse senedi arzı da etkili oldu.

Wedbush Securities analisti Michael Pachter, 'bence bazı kurumlar Facebook'u çok fazla hisse senedi ihraç etmeye ikna etti. Ama piyasada yeteri kadar alım iştahı yok" ifadesini kullandı.

Şirket en başta borsada işlem görmek üzere 337 milyon hisseyi halka açmayı planlarken gelen yüksek taleple birlikte bu sayıyı 421 milyona çıkardı. Piyasa değeri de halka arz sırasında 104 milyar dolar olmuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.05.22 11:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A