Estetik Operasyonlar Hakkında Merak Edilenler

Estetik Operasyonlar Hakkında Merak Edilenler

Göğüsler yapısal olarak vücut formunun dışına doğru gelişme gösteren bir organ olmasından dolayı vücuda asılmış konumdadır.

2020.11.02 10:10 - Son Güncellenme: 2020.11.02 11:39 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Estetik Operasyonlar Hakkında Merak Edilenler

Göğüslerde yerçekiminin etkisi, sık sık kilo alıp verme, doğum ve yaşın ilerlemesine bağlı olarak meme sarkmaları, meme hacminde azalma, memede şekil bozuklukları oluşabilir. Sarkık ve esnekliğini kaybetmiş göğüslerin kadınlar için endişe verici bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas Mastopeksi yani Meme Dikleştirme ameliyatı hakkında merak edilenleri sizlere detaylı bir şekilde anlattı;

Kadınlar Meme Dikleştirme Ameliyatı Hangi Durumlarda ve Neden Tercih Ediyorlar

Bütün kadınların yaş alımına, genetiksel özelliklere, fazla miktarda kilo alıp vermelerine, gebelik ve süt verme dönemlerinin de eklenmesine bağlı olarak, memelerde sarkıklık görülebiliyor. Meme sarkıklıkları sütyen takılmaması ve gerekli özenin gösterilmemesinden dolayı da sarkabilir. Kadınlarda meme sarkmasının en fazla yaşandığı dönem gebelik ve emzirme sürecidir. Hamilelikle beraber süt kanallarının genişlemesi ile büyüyen memeler, emzirme dönemi bittiğinde küçülmeye başlar. Memelerdeki hamilelik öncesi form bozulur. Bazen memelerin içi tamamen boşalabilir, sönük ve yumuşak görünür. Meme sarkması ile beraber meme başı da karşıya doğru değil aşağıya doğru bakabiliyor. Göğüslerin eski sıkılığını kaybedip gevşemesiyle aşağıya doğru sarkması beraber meme içlerinde hacim kaybı da görülür. Destekli sütyen kullanımıyla bu durumun kamufle edilebilmesi kısa vadeli günlük çözüm olarak değerlendirilir. Sarkma arttıkça kadınlardaki özgüven azalması da aynı ölçüde büyük olur. Kadınlar için meme güzelliği vücut estetiğinde ilk sırada gelmektedir. Bu bakımdan kadınlar meme dikleştirme ameliyatını çokça tercih etmektedirler.

Meme Dikleştirme Ameliyat Süreci Nasıldır?

Meme dikleştirme ameliyatı memenin sarkma durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genel anestezi altında yapılan bu operasyonda meme derisinde azaltma yapmak, memeyi yeniden şekillendirmek ve formunu düzeltmek için farklı teknikler kullanılabilir. Meme dikleştirme ameliyatında kesi izi areola çevresinden yapılabildiği gibi memenin altındaki kıvrım yerine doğru da kesi yapılabilmektedir. Her hastanın vücut yapısı, meme yapısı, cilt esnekliği ve doku oranı birbirinden farklı olduğu için yapılan işlem de farklılık gösterebilmektedir. Meme dokusundaki fazlalık çıkartılırken hastanın vücut tipine göre meme başları da yeniden şekillendirilebilir. Areola ve meme ucu ideal şekle getirilerek naturelliğin korunması sağlanır. Meme dikleştirme operasyonunu en az kesi izi ile tamamlamak önemlidir.  Estetik dikişlerle kapatılan kesi izleri yaklaşık bir yılın sonunda görünmeyecek kadar azalır. Meme dikleştirme ameliyatı 2 ,5 - 3 saat arasında sürmektedir. Meme hacminin yeterli olmadığı bazı operasyonlarda meme implantı kullanılması gerebilir. Ameliyattan önce alanında uzman bir cerrah bu durumu muayene sırasında protez takılmasıyla hastanın meme formunun daha iyileştirilebileceğini hastasıyla paylaşır. Meme dokusuna implant yerleştirilmesi, meme başı ve areola konumlandırılması ile ameliyatın süresi uzayabilir.

Meme Dikleştirme Sonrasında Hayat

Meme dikleştirme sonrasında hastalar iyileşme süresi boyunca takip edilirler. Meme dikleştirme ameliyatından sonra dikişler alınmaz. Hasta takibi kontrol amaçlı olmaktadır. Operasyondan sonra bir iki gün kadar ağrı duyulabilir ancak ağrı kesiciyle bu ağrılar hafifletilebilir. Operasyondan sonra operasyon bölgesine buz tatbik etmek iyileşme süresini kısaltmaya yardımcı olan bir uygulamadır.  Meme dikleştirme ameliyatlarında hastalar doktor tavsiyesiyle sporcu sutyeni takarlar. Bu dönemde hastaların ağır yük taşımamaları, yukarıya doğru uzanma hareketi yapmamaları, ağır spor aktivitelerinden uzak durmaları, kollarını aşırı kullanmamaları, yatarken yüzüstü yatmamaları memelerin dikiş yerlerinin korunması ve meme formunun korunması adına son derece önemlidir. Doktor tavsiyesiyle ilk bir hafta sporcu sütyeni denilen özel bir sutyen takmak, daha sonrasında yaklaşık bir ay boyunca daha yumuşak formlu destekleyici sutyen kullanılması önerilir. Bu sütyenlerin kullanılması göğüslerin yeni şeklini korumasının yanı sıra ameliyattan dolayı vücutta oluşan ödemin atılması için önemlidir. Birkaç hafta içerisinde dikiş yerleri iyileşir ve memelerdeki hissizlik durumu ortadan kalkar. Operasyonda süt kanalları, meme bezlerine ve sinirler korunmaktadır. Meme dikleştirme ameliyatı emzirme için herhangi bir risk taşımaz. Ancak gebelik ve emzirme sürecine bağlı olarak yeniden sarkma görülebilir. Bu tamamen hastanın cilt elastikiyeti ile ilgili bir durumdur. Meme dikleştirme ameliyatından sonra tekrar gebe kalmamak ve emzirmemek, göğüslerin formunun daha kalıcı olmasına yardım eder.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Fiyatı Nedir?

Tüm dünyada ve ülkemizde meme dikleştirme operasyonunun fiyatları farklıdır. Bu farklılık ameliyat sırasında kullanılan tekniğe ve yapılan işlemin başka bir operasyonla kombine edilip edilmemesine göre değişebilmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas' ın sizler için detaylandıracağı tüm prosedürler ile ilgili bilgi almak için Quartz Clinique +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevu oluşturabilir, Meme Dikleştirme operasyonunu rahatlıkla ve güvenle yaptırabilirsiniz.

Op.Dr.LeylaArvas

Plastik Estetik Cerrahi

https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@ drleylaarvas

Instagram :@ drleylaarvas

YouTube   : LeylaArvas

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2020.11.02 10:10 - Son Güncellenme: 2020.11.02 11:39 - HABER MERKEZİ
A