Esnaflar gelir gider dengesini kurmakta zorlanıyor, durum tüketiciye yansıyor

Esnaflar gelir gider dengesini kurmakta zorlanıyor, durum tüketiciye yansıyor

Ülkede ekonomik şartlar toplumun her kesimini zor durumda bırakırken Bursalı esnaflar da gelir gider dengesini kurmakta zorlanıyor. Hizmet verdikleri her ürün için yüzde 10 oranında KDV ödeyen esnaflar, fatura kestiklerinde ise yüzde 1 oranında KDV indiriminden faydalanıyor.

2023.10.22 11:32 - Son Güncellenme: 2023.10.22 11:55 - Bursa Bölge - HÜSEYİN İZCİ
A
Esnaflar gelir gider dengesini kurmakta zorlanıyor, durum tüketiciye yansıyor

HÜSEYİN İZCİ  / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın farklı noktalarındaki işletmeler gelir gider dengesini yakalamakta zorlanıyor. Son zamanlarda hayat pahalılığı herkesi derinden etkilerken işletme sahipleri de hem müşterilerini kaybetmemek hem de işletmelerini kar ettirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

İŞLETMELER GELİR GİDER DENGESİ KURMAYA ÇALIŞIYOR

İşletmelerin kira, eleman gideri, özel giderleri gibi birçok kalemde gideri bulunurken vergi diliminde de yüzde 10 oranında verdiği hizmet başına bedel ödüyor. İşletmeye alınan ürünlere fatura keserek vergi gelir giderini dengelemek isteyen işletmeler bunu yapmakta zorlanıyor. Aldıkları ürün başına yüzde 1 KDV kesilirken, sattıkları ürün başına da yüzde 10 KDV alınıyor. 

FİYATLAR TÜKETİCİYE YANSIYOR

Son yıllarda kira artışları vatandaşları zor durumda bırakırken gıda sektörü de zamlardan en çok etkilenenlerden oldu. Kafe, restoran gibi birçok işletme ayakta durabilmek adına ürünlerine zam üstüne zam yaparken bundan en çok etkilenen de yine tüketici oluyor. Durum böyle iken Bursa'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki bir kafede 24 lira olan çayın fiyatı da dikkat çekiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.10.22 11:32 - Son Güncellenme: 2023.10.22 11:55 - HÜSEYİN İZCİ
A