Eskişehir'de öldürülen genç defnedildi

Eskişehir'de öldürülen genç defnedildi

Eskişehir'de Gezi parkı eylemi sonrası katledilen üniversite öğrencisinin cenazesi memleketi hatay'da defnedildi

2013.07.11 16:44 - Son Güncellenme: 2013.07.11 16:44 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Eskişehir'de öldürülen genç defnedildi

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sonrası kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darp edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, Hatay'da defnedildi.

2 Haziran'da meydana gelen olayın ardından kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün sabah hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, bugün binlerce kişinin katıldığı konvoy eşliğinde helallik alınması için Hatay merkeze bağlı Ekinci beldesindeki baba ocağına getirildi.
Cenazenin getirilmesi sırasında kalabalık bir grup slogan attı. Yakınlarının gözyaşı döktüğü Korkmaz için Kur'an-ı Kerim okundu. Korkmaz'ın cenazesi, buradan belde mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine, Korkmaz'ın yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Kadim Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi ile kardeşi ve Abdullah Cömert'in annesi de Hatay'a geldi. Anne Cömert ve Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz'ın annesini teselli etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 16:44 - Son Güncellenme: 2013.07.11 16:44 - HABER MERKEZİ
A