Eski yönetici Google'dan adam kaçırdı!

Eski yönetici Google'dan adam kaçırdı!

Yahoo'nun CEO'su Mayer eski işyerindeki çalışanlara göz dikti

2012.10.16 13:59 - Son Güncellenme: 2012.10.16 13:59 - Ekonomi
A
Eski yönetici Google'dan adam kaçırdı!

Yahoo CEO'su Marissa Mayer yeni işinde karşılaştığı reklamcılık alanındaki zorlukların üstesinden gelmek için eski iş yeri Google'daki bağlantılarına kanca attı.

Son iki yıldır Google'ın üst düzey reklam yöneticilerinden biri olan Henrique de Castro, Internet arama lideri Mayer'in yanında çalışmak için işini bırakıyor. Önümüzdeki yılın başlarında itibaren, de Castro Yahoo'nun baş operasyon yöneticisi olacak. Henrique de Castro, Mayer'in üç ay önce Yahoo'nun başına gelmesinden bu yana yaptığı en yüksek üst düzey işe alım oldu. İşe geldiğinden bu yana yeni bir finans müdürü ve pazarlama müdürü alan MAyer şimdiye kadar eski işvereninin elemanlarına hiç olta atmamıştı.

YAHOO'NUN REKLAM SORUNU
Yahoo Inc. birkaç yıldır daha fazla reklam almakta zorlanıyordu; belli ki Mayer bu sorunu daha önceden tanıyıp beraber çalıştıuğı deneyimli ve başarılı bir ismi görteve getirerek çözeceğini düşünüyor.
Yahoo bu sene reklamlardan saece 2 milyon dolar gelir elde ederken ( bu rakam 2011'de de aynıydı), Google bu sene gelirlerini 2011'e göre yüzde 22 oranında artırıp 21 milyon doları kasasına koydu.

Google'ın bu başarısında de Castro'nun payı çok büyük. 2006'da Dell Inc'ten ayrılıp Google'a geçen de Castro, halen şirketin reklamverenlerle ilişkilerini yürüten departmanı yöneten başkan yardımıcısı. Başkan yardımcılığı görevinden önce de akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlara yönelik reklamcılığı geliştirme alanında çalışıyordu ki bu da Mayer'in sıçrama yapmak istediği bir başka iş birimi.

Yahoo, de Castro'ya Google'daki mevcut işini yoluna koyması için 22 Ocak'a kadar zaman verdi. Mevcut işini bırakacağı için zararlarını karşılamak adına Yahoo, de Castro'ya 58 milyon dolar ödeyecek. ayrıca yıllık 600 bin dolar maaş ve yine yıllık 540 bin dolarlık bonus anlaşmanın bir parçası.

GOOGLE TEBRİK ETTİ
Google konuyla ilgili olarak açıklamada "Henrique'e, Google'a yaptığı katkılar için minnettarız ve ona Yahoo'daki yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

Henrique de Castro'nun işe alımın açıklanmasından bu yana Yahoo hisseleri 8 sent değer kazanarak 15.75 dolar seviyesine geldi

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.10.16 13:59 - Son Güncellenme: 2012.10.16 13:59 - Zeynep Çelik
A