Eski çalışanına hapis cezası
Deutsche Bank'ın Hong Kong operasyonunda bir dönem çalışan Ma Sin-chi rüşvet aldığı gerekçesiyle 7 yıl hapse mahkum edildi. Chi aynı zamanda bankaya 3.2 milyon dolar da tazminat ödeyecek.
2013.12.09 14:00 - Son Güncellenme: 2013.12.09 14:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
Dünya devinde şok... Eski Deutsche Bank çalışanı Ma Sin-chi rüşvet yoluyla yatırım tavsiyesi verdiği için 7 yıl hapse mahkum edildi. Ma Sin-chi aynı zamanda Deutsche Bank'a da 3.2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.
GÜVEN KIRILMASI VAR
Eski banka çalışanına da rüşvet veren Ha But-yee rüşvet verdiği için o da 7 yıl boyunca hapse mahkum edildi. İki isme de hapis cezası veren hakim Patrick Li "Burada ciddi bir güven kırılması" söz konusu açıklamasını yaptı.
KURUMLA BİR İLGİSİ YOK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Deutsche Bank rüşvet skandalının kurumla bir ilişkisi olmadığını açıkladı. Financial Times'ın haberine göre Ma aldığı rüşvet sayesinde yasal olmayan yollarla verdiği tiyorlar sonucu But-yee 228 milyon Hong Kong doları haksız kazanç elde etti.