Eski Afgan bakan yayınladı, bebek ve çocuklar korkunç halde!

Eski Afgan bakan yayınladı, bebek ve çocuklar korkunç halde!

Taliban, her ne kadar ılımlı bir yönetim sergileyeceğini söylese de yeni paylaşılan görüntüler tüm dünyayı gözyaşlarına boğdu. Görüntüleri yayınlayan Eski Afgan bakan 'direnişin ülke geneline yayılacağını' vurguladı. Tahliyeleri gösteren uydu görüntüleri ise yaşanan kaosu çok net gözler önüne serdi.

2021.08.25 11:08 - Son Güncellenme: 2021.08.25 11:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Eski Afgan bakan yayınladı, bebek ve çocuklar korkunç halde!
01:25 Afganistan'daki 5 sağlık çalışanını Türk güvenlik güçleri kurtardı

İLGİLİ VİDEO

Afganistan'daki 5 sağlık çalışanını Türk güvenlik güçleri kurtardı

Afganistan'ın eski içişleri bakanı Masoud Andarabi'nin paylaşımlarına göre, Taliban gücünü acımasızca pekiştirirken insanlık dışı katliamlara girişiyor.

Andarabi, geçtiğimiz günlerde devrilen cumhurbaşkanı Eşref Ghani tarafından Mart ayında hükümet birliklerine yönelik bir dizi Taliban saldırısının ardından görevden alınmıştı.

Görevden alınması için resmi bir neden belirtilmezken, üst düzey bir güvenlik yetkilisi, o dönem Andarabi'nin Afgan güçlerine ait bir helikopteri düşüren ve güvenlik güçlerinin dokuz üyesini öldüren bir Taliban komutanını tutuklayamadığını söyledi. Andarabi haftalar önce komutanı tutuklamakla görevlendirilmişti.

Şoke edici yeni görüntüler, geçen hafta Taliban militanlarının kadınlar ve kızlar için Afganistan'daki şehirlerde insan avına çıktığına dair ürpertici haberlerin ardından yayınlandı.

ÇOCUK VE BEBEKLERE SALDIRI 

Mart ayında eski Afganistan cumhurbaşkanı Eşref Ghani tarafından görevden alınan Mesud Andarabi, Twitter'da Taliban savaşçıları tarafından öldürüldüğü iddia edilen küçük bir çocuk da dahil olmak üzere tüyler ürpertici fotoğraflar yayınladı.

Geçen hafta başkent Kabil'e girdikten sonra şimdi neredeyse tüm Afganistan'ı kontrol eden grubun 'küçük çocukları ve yaşlı vatandaşları terörize ederek insanları yönetmeye çalıştığını' iddia etti. Andarabi, Taliban'ın bu tür terör yöntemlerini kullanarak 'ulusu yönetemeyeceğini' de sözlerine ekledi.

Andarabi tweet'inde şunları ekledi: "Taliban, Andarab'da ev aramaları yapıyor, insanları sebepsiz yere yakalıyor ve masum vatandaşları öldürüyor. Sonuç olarak, insanlar hayatlarını, namuslarını, haysiyetlerini ve mallarını korumak için vahşete karşı çıkmak zorunda kaldılar."

Andarabi, bu hafta Hindistan merkezli India Today gazetesine verdiği röportajda, Taliban yönetimine karşı direnişin ortadan kalkmayacağı konusunda uyarıda bulunduktan sonra fotoğrafları yayınladı ve şunları söyledi:

"Artık direnişler olacağını düşünüyorum. Taliban bugünün Afganistan'ına uyum sağlamazsa, bu ufak direnişler ülke genelinde her şekilde ortaya çıkmaya devam edecek.

"Taliban, insanların kendi yönetimlerini desteklemelerini ve devam eden bir isyandan kaçınmalarını istiyorsa, demokratik olmayan bir 'emirlik' değil, seçilmiş bir hükümet kurmalı."

'SAVAŞ HIZINDA' TAHLİYE 

Afganlar, uçuşların durdurulması için verilen son tarih olan 31 Ağustos'tan önce ülkeyi terk etmek için kuyruğa girdi. Uydu görüntülerinde görülen binlerce kişi, Kabil havaalanından 'savaş' hızında tahliye ediliyor.

ABD, son 24 saat içinde yaklaşık 12 bin 700 kişinin uçuşlara bindiğini ve 14 Ağustos'tan bu yana tahliye edilenlerin toplamının neredeyse 60.bine ulaştığını, İngiltere'nin ise son 24 saatte 2 bini hava yoluyla kaldırmayı başardığını ve toplamını 8 bin 500'e çıkardığını söyledi.

Ancak Fransa, İngiltere ve İspanya - mevcut hızda bile - birçok insanın 31 Ağustos tarihi uzatılmadıkça geride bırakılacağı konusunda uyardılar. Kabil havaalanında çekilen havadan görüntüler, kaçma telaşının ortasında bir Taliban kontrol noktasının yakınında kompleksi çevreleyen büyük insan ve araba kuyruklarını gösteriyor.

Bir NATO diplomatı, 31 Ağustos'a kadar sığınma sözü verilen herkesi ülkeden çıkarma yarışının ortasında, uçuşların artık 'savaş zemininde' yapıldığını söyledi. Kimliğini açıklamayı reddeden yetkili, "Her yabancı güç üyesi, son teslim tarihini karşılamak için savaş hızında çalışıyor" dedi.

Diplomat, Taliban muhafızlarının daha fazla insanın hava alanına girmesine izin vermesi ve bazı seyahat evrakı olmayan Afganların evlerine dönmeye başlamasıyla Kabil havaalanındaki durumun biraz sakinleştiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.25 11:08 - Son Güncellenme: 2021.08.25 11:10 - HABER MERKEZİ
A