Eşine oy istedi

Eşine oy istedi

ABD'de, "First Lady" Michelle Obama seçmenlere, eşi ABD Başkanı Barack Obama için "O 4 yıl önceki Obama, ona güvenebilirsiniz" diyerek oy istedi.

2012.09.05 10:19 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:20 - Dünya
A
Eşine oy istedi

Michelle Obama, North Carolina eyaletinin Charlotte kentinde yapılan Demokratik Parti'nin Ulusal Kurultayı'nda konuştu. Popülerliği eşinden fazla olan Michelle Obama'nın, Barack Obama'nın ülke ekonomisinin durumu nedeniyle azalan popülerliğini tekrar kazanmasına yardım etmesi bekleniyor. O nedenle de Obama'nın bu konuşması seçmenlere, ABD Başkanı olarak Obama'yı ilk elden anlatması açısından önem taşıyordu.
Nitekim, bu seçimlerde başkan adaylarının eşlerinin rolleri de adayların iş yaşamı dışındaki yönlerinin halka daha iyi tanıtılması açısından artmış görünüyor. Geçen hafta da Ann Romney, Cumhuriyetçi Parti'nin kurultayındaki konuşmasında Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney'yi anlatmıştı. 
Obama'yı, sahneye 3 çocuğu da orduda çalışan bir anne takdim etti ve Michelle Obama'nın, kendisinin geçen yıl gönderdiği yeni yıl kartına cevap yazmakla kalmayıp, eşi ve kendisini Beyaz Saray'a yemeğe davet ettiğini söyledi.
Michelle Obama da sahneye alkışlar eşliğinde geldi ve uzun süren alkışlar ve ismini anan tezahüratlarla karşılandı.
Barack Obama'nın nasıl bir ABD başkanı olduğunu birinci elden anlatan Obama, Barack Obama'yı çok iyi bir eş, çocuklarıyla ilgilenen bir baba ve ulusun ''güvenebileceği'' bir lider olarak tanımladı.
"First Lady", Barack Obama'nın hala 4 yıl önce seçtikleri başkan olduğunu, onlar için çalıştığını, ona kesinlikle güvenebileceklerini dile getirdi. Obama, ''Şu an Barack'a 4 yıl öncesinden bile daha çok aşığım'' dedi.
Michelle Obama'nın hayli duygu yüklü konuşması sırasında zaman zaman gözlerinin dolduğu görüldü.

''Michelle konuşunca gözlerim doluyor''
Barack Obama ve kızları, Michelle Obama'nın konuşmasını Beyaz Saray'da televizyondan izledi.
Obama, eşini izlemeden önce, ''Kızlarımın babalarını ağlarken görmemelerini sağlamaya çalışacağım, çünkü Michelle konuşmaya başladığı zaman gözlerim doluyor'' dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.09.05 10:19 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:20 - Zeynep Çelik
A