Esad'in devrilmesine izin vermeyeceğiz

Esad'in devrilmesine izin vermeyeceğiz

2 yıldan bu yana 70 binden fazla Suriyeliyi katleden Esed'e Hizbullah'tan tam destek geldi. Şii Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, Esed'in devrilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

2013.05.02 22:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 22:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Esad'in devrilmesine izin vermeyeceğiz

Lübnan'daki Şii Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, 70 binden fazla kişinin ölümünden sorumlu Suriye lideri Beşşar Esed'in devrilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Nasrallah, Lübnan merkezli El-Manar televizyonundaki konuşmasında, 'Suriye'nin gerçek dostlarının onun Amerika, İsrail ve tekfirlerin (El Kaide) eline düşmesine müsaade etmeyeceklerini' ifade etti.

ESAD'E DESTEK VERDİKLERİNİ AÇIKLADI

Şii lider, "Şam'ı ve rejimi dize getiremeyeceksiniz. Savaş çok uzun olacak." diye konuştu. Daha önce açık bir şekilde Esed rejimine askeri destek verdiklerini açıklamaktan çekinen Nasrallah'ın ilk kez açıkça Esed güçlerinin yanında savaştıklarını ima etmesi anlamlı bulunuyor.

İRAN'IN Şİİ HİLALİNİN EN ÖNEMLİ AYAĞI

Nasrallah'a bağlı militanların uzun zamandır Esed güçlerinin yanında muhaliflere karşı savaştığı biliniyor. Hizbullah örgütü İran'ın Akdeniz'e açılma stratejisinin en önemli ayağını oluşturuyor ve Şii Hilali'nin oluşması için İran'la birlikte büyük bir mücadele sergiliyor.

Nasrallah konuşmasında İran, Irak, Suriye ve Lübnan'dan gelen Şii savaşçıların savunduğu Şam'daki Seyyide Zeynep bölgesinin muhalifler tarafından tahrip edilmesi durumunda buna tepkinin çok sert olacağı tehdidini de savurdu.

İran'ın Suriye rejiminin yanında savaşmak için bu ülkeye asker gönderdiği yönündeki iddialara da değinen Nasrallah, "Bu ülkede yıllardır çalışan küçük sayıda uzmanlar var. Ancak sizler ise Suriye güçleri ile savaşıyorsunuz." diye konuştu. Uzmanlar, Suriye rejiminin çökmesi durumunda İran'ın Hizbullah ile olan güçlü bağının kesileceği, bunun da Hizbullah ve İran'ın bölgedeki etkisinin büyük bir darbe alacağı şeklinde yorumluyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 22:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 22:31 - HABER MERKEZİ
A