Esad garanti istiyor
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkenin ve kendi geleceği konusuna netlik kazandırmadan ve garanti almadan iktidardan vazgeçmeyeceğini söyledi.
2013.11.01 14:17 - Son Güncellenme: 2013.11.01 14:17 - Dünya - HABER MERKEZİ
Reuters haber ajansına demeç veren Medvedev, Esad'dan müzakerelerden çekilmeyi talep etmenin imkansız olduğunu söyledi. Rusya Başbakanı, Suriye'de çözüm süreci için, "Çok zor bir süreç ve hem muhalefet liderleri hem de elbette Suriye hükümeti olmak üzere herkesin tavizlerde bulunması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Cenevre-2 konferansına hazırlıkların iyi ilerlediğini, ancak çatışan taraflara baskı yapılması gerektiğini belirten Medvedev, Suriye'deki tüm grupları ve etki enstitülerini müzakere masasına oturtmanın şu an için en önemli konu olduğunu vurguladı.
Medvedev, Cenevre-2'nin yılsonuna kadar yapılabileceği umudunu dile getirdi.