Erzurumlu hafızlar Çanakkale ruhunu yaşadık

Erzurumlu hafızlar Çanakkale ruhunu yaşadık

İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan Erzurumlu hafızlar, Çanakkale ruhunu yaşadıklarını söyledi.

2013.07.11 18:33 - Son Güncellenme: 2013.07.11 18:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erzurumlu hafızlar Çanakkale ruhunu yaşadık

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, Kur'an kurslarını ziyareti sırasında hafızlara verdiği söz üzerine İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan Erzurumlu hafızlar, Çanakkale ruhunu yaşadıklarını söyledi. Kafile, İstanbul'da tarihi mekanları gezerek deniz yoluyla Çanakkale'ye ulaştı. Çanakkale savaşlarının yaşandığı tabyaları ve anıt mezarları gezen hafızlar, "Erzurum'dan Çanakkale şehitlerine selam götürdük. O ruhu yaşamak farklı bir duygu. Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ediyoruz." dediler.

Belediye Başkanı Ali Korkut'un, Çanakkale ve İstanbul'a gönderdiği 150 hafız gezilerini tamamlayarak Erzurum'a döndü. Kafile, önce İstanbul'a giderek tarihi ve dini mekanları gezdi. İlk defa İstanbul'a gitmenin keyfini yaşayan 150 hafız, ardından deniz yoluyla Çanakkale'ye ulaştı. Kafile, burada tarihi destanın yazıldığı tabyaları, şehitler için yaptırılan anıt mezarları ve savaş müzesini gezdi. Hafızlar, "Erzurum dışına ilk defa çıkıyoruz ve çok dolu dolu bir kültür gezisi yaşadık. Öncelikle Ali Korkut başkanımıza, bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Her öğrencinin her hafızın, hatta herkesin Erzurum'daki tabyalar gibi Çanakkale tabyalarını da gezmesi, o tarihi atmosferi yaşaması gerekiyor. Bu çok önemli, önceden de Çanakkale savaşlarıyla ilgili çok şey duyduk, okuduk ancak görmek oldukça farklıydı. Bu deneyimi Ali Korkut'un desteğiyle yaşadık" dediler.

NENE HATUN'UN TORUNLARI ÇANAKKALE'DE

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezisine katılan 150 erkek ve bayan hafız, İstanbul ve Çanakkale'nin tarihi mekanlarını bir haftalık geziyle görme fırsatı yakaladı. İstanbul'da Sultanahmet, Ayasofya, Panorama1453 başta olmak üzere çok sayıda tarihi mekanı gezen kafile, ardından ilk defa deniz yolculuğu yaparak Çanakkale'ye ulaştı.

Hafızlar, "Deniz yolculuğu bizim için ilk deneyimdi, çok keyif verici oldu" derken, Çanakkale'de gezdikleri tabyalarda gördükleri atmosferle farklı dünyalara açıldıklarını belirttiler. Hafızlar, şunları ifade ettiler: "Çanakkale savaşlarının yaşandığı alanları, tabyaları gezdik. Ayrıca, savaşın geçtiği mekânlarda kalan top mermileri, patlamamış toplar, kullanılan malzemeleri gördük. Yine bu destan için yapılan anıtları gezdik. O ruhu yaşamak önemliydi, bunu yaşadık. Kendimizi mutlu hissediyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 18:33 - Son Güncellenme: 2013.07.11 18:34 - HABER MERKEZİ
A