Erlere asgari ücret ödensin

Erlere asgari ücret ödensin

BBP Genel Başkanı Destici "Askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret ve SGK pirimi ödensin" dedi.

2013.04.17 22:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:40 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erlere asgari ücret ödensin

 


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret ve SGK primi ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çocuğu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere, ayda 250 lira ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılacak" sözünü hatırlatarak, "Askeri Ücret" adını verdikleri kendi projelerinde, askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret oranında maaş, SGK primi ödenmesi gerektiğini daha önce açıkladıklarını ifade etti.

İşsizlik ve asgari ücretin, açlık sınırının altında olmasının Türkiye'de yıllardır çözülemeyen sorunların arasında olduğunu dile getiren Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bunun hakkaniyetli olanı, tüm er ve erbaşlara askerlik yaptığı sürece asgari ücret oranında 774 TL maaş ödenmesi ve askerlik boyunca sosyal güvenlik primlerinin yatırılmasıdır. Biz, hükümetten mutlaka bu şekilde bir düzenleme yapılmasını bekliyor, sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. BBP olarak, devletin insan için var olmasının anlamını hayata geçirmekten yanayız. Bunun için de tüm er ve erbaşlar için asgari ücret oranında maaşa kavuşsunlar ve SGK güvencesi altına alınsınlar diyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 22:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:40 - HABER MERKEZİ
A