Erkekte sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon) nedir? (ÖZEL HABER)

Erkekte sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon) nedir? (ÖZEL HABER)

Sertleşme sorunu, cinsel iktidarsızlık, ereksiyon olamama olarak da bilinen erektil disfonksiyon, erkeklerde karşılaşılan en yaygın cinsel işlev bozukluklarından biri. Penisin cinsel ilişki sırasında sertleşmemesi ve dolayısıyla cinsel birleşmenin sağlanamaması şeklinde ortaya çıkıyor. Sertleşme sorunuyla ilgili bilinmeyenleri Özel Esentepe Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mücahit Kabar anlattı.

2019.12.10 09:24 - Son Güncellenme: 2019.12.10 17:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Erkekte sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon) nedir? (ÖZEL HABER)
03:44 Erkekte sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon) nedir? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Erkekte sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon) nedir? (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

İnsanların kendini en zor ifade ettiği sorunlardan biri olan sertleşme problemini Özel Esentepe Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mücahit Kabar ile konuştuk.

Genelde sertleşme problemi ilerleyene kadar insanların hekime başvurmadıklarını dile getiren Op. Dr. Mücahit Kabar, "Hastaların problem ilerledikten sonra gelmeyi düşünmeleri çok yanlış bir düşünce. Çünkü problem ilerlemeden gelmeleri hasta için daha iyi olur. Bu şekilde olursa ya çok basit bir müdahale ile ya da ilaçla veya konuşarak bu sorunu çözebiliriz" dedi.

SERTLEŞME SORUNU KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Sertleşme sorununun sadece yaşlılarda veya şeker hastalarında görülmediğinin altını çizen Kabar, "Sertleşme problemi, hayatın her alanında erkeklerin karşılaşabileceği bir problemdir. Aslında biz bu problemi 50 yaşına kadar olan insanlarda görüyoruz. Genelde psikolojik rahatsızlıklarla birlikte oluyor bu. İnsanların borçları oluyor, kredi kartı ekstresi çok geliyor ya da eşi ile kavga ediyor ve bu tür problemlerin geri dönüşü sertleşme problemi olarak geri dönebiliyor. Yine bunları da konuşarak veya basit bir ilaç tedavisiyle çözebiliyoruz. Bir de şöyle bir şey var, hasta başka bir problemden dolayı sertleşme problemi yaşıyor. Daha sonra sertleşme problemini kafasında büyütüyor ve bu problem gittikçe daha da artıyor. Aslında bu kısır döngüyü biz araya girip çok rahat bir şekilde halledebiliyoruz" şeklinde konuştu.

SERTLEŞMENİN PROSTAT İLE İLİŞKİSİ NEDİR?

Sertleşme probleminin ilerleyen yaşlarda daha sık görüldüğünün altını çizen Mücahit Kabar, "İlerleyen yaşlarda damar ve sinir sistemimiz genç yaşlarımızdaki gibi değil. Sertleşmeyi sağlayan da damar ve sinirler. Haliyle damar ve sinirler eskisi gibi olmadığı için, sertleşme de eski performansında olmuyor. Eski haline getirmek için, ilaç, iğne ya da hormonal tedaviler uyguluyoruz. Prostatı olan insanda sertleşme olacak diye bir şey yok. İkisinin ilişkisi, birbirine çok yakın iki organ olması. İkisi de yaşla beraber ortaya çıkıyor yoksa hastalık olarak birbirleri ile ilişkileri yok. Prostat ilaçlarının veya ameliyatlarının sertleşme problemi ile bir ilgisi yok" ifadelerine yer verdi.

KRONİK HASTALIKLAR SERTLEŞME PROBLEMİNİ ETKİLER Mİ?

"Şeker hastalarını çok fazla etkiler. İnsanlar şekerlerine dikkat etmezlerse eğer, şeker nasıl dalağı, böbreği, ciğeri ve gözü etkiliyorsa ya da bacaklarının kesilmesine kadar yol açıyorsa aynı şekilde penis damarlarına zarar verip sertleşme problemini ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra bazı tansiyon ilaçları da sertleşme problemini ortaya çıkarıyor" diyen Kabar, hastalara şöyle seslendi: "Eğer tansiyon hastasıysanız ve ilaçlardan sonra sertleşme problemi yaşıyorsanız doktorunuzla görüşüp, ilacınızı çok rahatlıkla değiştirebiliyorsunuz. Hasta belli yaşlara geldiğinde ereksiyon sağlayamıyorsa, bir hekime başvurmalı. Yapılabilecek bir şey varsa bunun bilgisini almalı. Sertleşme problemi olduğunda, beklemeden hekime mutlaka başvurulmalı."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.10 09:24 - Son Güncellenme: 2019.12.10 17:08 - HABER MERKEZİ
A