Erkekler erken boşalmaya dikkat! (ÖZEL HABER)

Erkekler erken boşalmaya dikkat! (ÖZEL HABER)

Bazı erkeklerde erken boşalma sorunu görülebiliyor. Cinsel birleşme başladıktan sonra erkeğin 1 dakika içerisinde boşalması erken boşalma olarak adlandırılıyor. Bu sorun erken yaşlarda tedavi edilirse daha tatmin edici sonuçlar alınabiliyor. Konuyla ilgili konuşan Özel Esentepe Hastanesi'nden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mücahit Kabar, "Eğer erken boşalmanız varsa gecikmeden 20'li, 30'lu yaşlarda doktora başvurmanızda fayda var. Erken boşalmanın en önemli sebeplerinden biri psikolojik olması, diğeri yanlış mastürbasyon yapılması. Erkekler hızlı mastürbasyonda hemen boşaldıkları için cinsel ilişki esnasında da bu oluyor. Eğer düzenli bir cinsel ilişkiniz varsa ve bu ilişkide boşalmanızı kontrol edemiyorsanız hekime başvurmanızda fayda var" dedi.

2021.05.24 08:36 - Son Güncellenme: 2021.05.24 09:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Erkekler erken boşalmaya dikkat! (ÖZEL HABER)
03:08 Erkekler erken boşalmaya dikkat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Erkekler erken boşalmaya dikkat! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Cinsel ilişki başladıktan sonra 1 dakika içerisinde ya da sevişme sırasında erkek olan taraf hemen boşalabiliyor.

Yanlış mastürbasyon ya da psikolojik etkenler erken boşalmaya sebep olabiliyor.

Erken boşalma problemi olan kişi bu sorununu tek başına çözemeyebiliyor. Bu noktada ise uzman bir hekimden destek alınması gerekiyor.

"ERKEN BOŞALMA NE KADAR GEÇ TEDAVİ EDİLİRSE SONUÇ ALINMASI DA O KADAR GÜÇLEŞİYOR"

Özel Esentepe Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mücahit Kabar, "Erken boşalmanın birçok çeşidi var. Bu bahsedeceğimiz çeşitte genelde erkekler bize 40-50 yaşında başvuruyorlar. Bence erken boşalma için erkekler 20'li yaşlarda bizim karşımıza gelseler çok uzun erken boşalma süresi olmadan tedavileri düzenlesek ve insanlar mutlu bir cinsel birliktelik yaşasalar. Genelde insanlar doktora gelmekten çekiniyorlar ama doktorla tek başınıza muayene olabiliyorsunuz. Asistan arkadaşın dışarıya çıkmasını rica ettiğiniz zaman dışarı çıkıyorlar. Bu konuda tabularımızı yıkmamız gerek çünkü erken boşalma ne kadar geç tedavi edilirse sonuç alınması da o kadar güçleşiyor. Bu boşalma şekli diğerlerinden biraz daha farklı. İnsanlarda 20'li, 30'lu yaşlarda erken boşalma olabiliyor. İlk ilişki 30 saniye sürebiliyor çünkü erkek boşalmasını kontrol edemeyebiliyor. Bu boşalmanın hemen ardından ikinci defa ilişkiye girebileceği için ve bu sürenin uzun olacağını bildiği için pek önemsemiyor" diye konuştu.

"ERKEKLER HIZLI MASTÜRBASYONDA HEMEN BOŞALDIKLARI İÇİN CİNSEL İLİŞKİ ESNASINDA DA BU OLUYOR"

Op. Dr. Mücahit Kabar, "40'lı ya da 50'li yaşlara gelindiği zaman ikinci ereksiyonu sağlamakta zorlanabiliyoruz, sertleşme olamayabiliyor. Bu sefer ya ilki çok kısa sürüyor ya da tam sertleşme olmadan hemen boşalmış oluyor. Eğer erken boşalmanız varsa gecikmeden 20'li, 30'lu yaşlarda doktora başvurmanızda fayda var. Erken boşalmanın en önemli sebeplerinden biri psikolojik olması, diğeri yanlış mastürbasyon yapılması. Erkekler hızlı mastürbasyonda hemen boşaldıkları için cinsel ilişki esnasında da bu oluyor. Eğer düzenli bir cinsel ilişkiniz varsa ve bu ilişkide boşalmanızı kontrol edemiyorsanız hekime başvurmanızda fayda var. Biz genelde ilaç tedavisi uyguluyoruz ama ilaç tedavisi uygulamadığımız zamanlar da oluyor. Erken boşalmanız varsa 40'lı, 50'li yaşları beklemeden lütfen tedavi olun. Eğer yaşınız ilerlerse sertleşme sorunu da baş gösterebilir" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.24 08:36 - Son Güncellenme: 2021.05.24 09:31 - HABER MERKEZİ
A