Erkekler de ağlar!

Erkekler de ağlar!

Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylasının Bayraktepe kesimindeki tarihi kalenin yanında bastıkları mayının patlaması sonucu 2 er şehit oldu. Silah arkadaşlarının şehit olduğu haberini duyan askerler büyük üzüntü yaşadı.

2013.05.02 11:46 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:48 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erkekler de ağlar!

 

Vali Ahmet Pek, Ağrı Dağı'nı turizme açılması ve Korhan yaylasında 'Bahar bayramı' nedeniyle bir şenlik düzenledi. Korhan Yaylasında İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen şenliğe katılan protokolundan kente dönmesinden sonra Bayraktepe'de devriye gezen jandarma erleri Kahramanmaraşlı Mustafa Altan ile Adanalı İbrahim Özkıdır, bastıkları mayının patlaması sonucu şehit oldu

 

Vali Ahmet Pek olaydan sonra yaptığı açıklamada, "Bahar şenliği saat 11.00'de başladı. Etkinliğe katılanlarla piknik yaptık. Döndükten sonra Korhan Yaylasındaki karakolda görevli Jandarma erleri devriye gezerken, Bayraktepe'de mayına basıyorlar. Patlama sonucu ikisi de ağır yaralandı. Malesef daha sonra şehit oldular. Daha önce aynı yerde bir çoban ve inek mayına basmıştı. Mayından temizlenmiş bölgeydi. Ama arada kalanlar oluyor" diye konuştu.

 

SİLAH ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Devriye nöbeti sırasında mayına basmaları sonucu Mustafa Altan'ın şehit, Ibrahim Özkıdır'ın ağır yaralanması İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan mehmetçikleri derinden yaraladı. Devlet Hastanesi önüne gelen mehmetçikler, arkadaşlarının şehit olduğu haberi üzerine gözyaşlarını tutamadı. Vali Ahmet Pek de şehit haberinin ardından Hastaneye gelerek ilgililerle görüştü.

 

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma erler Mustafa Altan ve İbrahim Özkıdır'ın cenazeleri memleketlerine gönderildi.

 

Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası Karakilise mevkisinde nöbet değişimi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan jandarma erler Altan ve Özkıdır için Iğdır Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

 

Törene Vali Ahmet Pek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve askeri yetkililer katıldı.

 

Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından ambulansla Iğdır Havaalanı'na getirilen cenazeler askeri uçağa alındı.

 

Mustafa Altan'ın naaşı Adana'ya, İbrahim Özkıdır'ın cenazesi Gaziantep'e gönderildi.

 

Patlamada jandarma er Mustafa Altan olay yerinde, jandarma er İbrahim Özkıdır da Iğdır Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından askeri helikopterle sevk edildiği Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde şehit olmuştu.

 

 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 11:46 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:48 - HABER MERKEZİ
A