Erkek öğretmenlerden başörtülü eylem

Erkek öğretmenlerden başörtülü eylem

Mardin'in göbeğinde şaşırtan görüntü...

2012.12.13 10:56 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:56 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Erkek öğretmenlerden başörtülü eylem

Mardin Midyat Eğitim Bir-Sen'in erkek yönetici ve üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kılık Kıyafet Yönetmenliği'ni protesto etmek için başörtü takarak basın açıklaması yaptı.
Bahçelievler Mahallesi İskenderun Caddesi'nde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, başörtüsü yasağının referanduma sunularak, halkın iradesine bırakılmasını istedi. Başörtülü bir halde basın açıklamasını okuyan Altay, "Buradan sesleniyoruz: İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza, insanlık onurunu zedeleyen bu yasağı kaldırmalıyız. Siyasiler çoğu kez milletin iradesini adres olarak gösteriyor. Biz de bu konuyu referanduma sunmanızı istiyoruz. Her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan, çalışma hayatında yer almamızı, seçilme hakkımızı kullanmamızı yasaklayanları, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihniyetlerinin hayatımıza hala yön vermesini protesto etmek, bu ülkeyi bizim için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması talebimizi haykırmak için toplandık" dedi.

Başörtüsünün politik hesaplaşmaların, pazarlıkların ve suni ideolojik çatışmaların malzemesi olmadığını, inancın gereği olduğunu söyleyen Altay, "Başörtüsü, inancının gereği olarak onu kullanan kadınların kimliğinin ve kişiliğinin en önemli parçalarından biridir. Herkes buna, temel insan haklarının bir gereği olarak saygı duymak zorundadır" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 10:56 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:56 - HABER MERKEZİ
A