Erdoğan'dan Akşener'e 'temel' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Deprem sonrası atılan temeller üzerinden iktidarı hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatında inşaat görmemişler bizi eleştiriyor. Benim adım Tayyip soyadım da Erdoğan konuşurken buna göre konuş, beni kendinle uğraştırma." ifadelerini kullandı.
2023.03.29 22:30 - Son Güncellenme: 2023.03.30 00:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Öncelikle pazartesi günü Adıyaman'daydık. 50 bini aşkın ebedi hayata uğurladığımız vatandaşımız var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarıyla görüşüyoruz. Hepsinin canı yanmış vaziyette. Onların acısını biraz paylaşabiliyorsak ne mutlu bize. Cuma günü Gaziantep'te olacağız. Bir ihtimal aynı gün Kilis'te de olabiliriz. Cumartesi günü de Elazığ'da olacağız. Depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 11 vilayetimizi dönüşümlü olarak ziyaret edeceğiz. Kabinedeki arkadaşlarım buraları ziyaret ediyor. Ziyaret etmenin dışında özellikle çalışma yürütecekler. Plan ve programı bu arada yapacağız. Şimdiye kadar nasıl çalıştılarsa aynı şekilde çalışmaya devam edecekler. 850 tane engelli konumuna düşen vatandaşımız var. Bunların içinde iki ayağını kaybetmiş ve anne ve babasını kaybetmiş vatandaşımız var. Bu rakam az bir rakam değil. Bunlar protezlerle vs. hayatlarını sürdürecek. Protezler için en kalitelisini bulun talimatımız var.
Akşener'e 'temel' tepkisi: "Hayatında inşaat görmemiş"
İP'in başkanı elinize dilinize dursun, hayatında inşaat nedir görmemiş ve bunların tepeden tırnağa derinliği olması gerekir bilmeyen... Bunlar deniz kumu da değil. Kullanılan demirler çok farklı, bunlarda hassasiyet var. Biz bir şeyi yaparız dersek yaparız Meral Hanım... Benim adım Recep Tayyip soyadım da Erdoğan... Konuşurken buna göre konuş. Beni kendinle uğraştırma.
"Muhalefetin yaptığı bir şey yok"
Oralarda muhalefetin büyükşehir belediyelerini göremedim. İnsanlarımızı devletine karşı tahrik eden muhalefet var.
Her zamanki gibi suistimal, ayrıştırma üzerinden bir tarzla hareket ediyor. Partimizin büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri istisnasız, sağ olsun kardeş belediyeler ilan etmek suretiyle deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular. Burada çalışıyorlar. Yemek, su, A'dan Z'ye. Hatay Valisine dedim, açıklamanı yap diye. Kullanma suyu ile içme suyunu karıştırmasınlar. Biraz bu noktada sıkıntılar yaşadık, sonra da bunları aştık.
"Böyle ihanet olur mu?"
Hala benim askerime, benim Mehmedime, jandarmama, polisime 'yoklar burada bunlar' diyor. Elinize, dilinize dursun. Hepsi oradalar. Buyrun. Bu askere böyle ihanet olur mu? Bu ihaneti askerime yaptılar. Ey muhalefet size, askerime, Mehmedime, jandarmama, polisime, güvenlik görevlilerime hakaret etmekle ekmek çıkmaz. Avucunuzu yalarsınız. Biz asrın felaketinin üstesinden asrın dayanışması ile gelirken muhalefeti yalanları, iftiraları, hezeyanlarıyla baş başa bırakıyoruz.
Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz zannediyor. Yaptıkları herhangi bir şey yok. Elazığ hariç hepsini gezdim. Muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi görmedim. Muhalefet ayrıştırma üzerinden hareket ediyor. Partimizin tüm belediyeleri şuanda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular ve çalışıyorlar. Çadır kentler, konteyner kentler, prefabrik evler kuruyorlar. Yemek, su, yiyecek A'dan Z'ye çalışmalarını yürütüyorlar. Bir kere açıklama yaptım. Sonra Hatay Valisi'ne dedim açıklamanı yap. Bakanlarıma da söyledim. Kullanma suyuyla içme suyunu birbirine karıştırmasınlar. İçme suyu farklı kullanım suyu farklı. Biz oraya yüzlerce, binlerce TIR içme suyu göndereceğiz. O nedenle oradaki suyu içmesinler. Bizim gönderdiğimiz içme sularını kullansınlar. Öncelerini bunu uygulamadılar, sonra uygulamadılar. Burada biraz sıkıntılar yaşadık. Sonra bunların hepsini aştık. (Deprem bölgesinde asker yok iddiası) Bu ihaneti bir teröristler bir de muhalefet yapıyor.
"Sizin gözünüz kör mü?"
İnsani Yardım Tugayımız depremden 3 saat sonra bölgeye intikal için hazır haldeydi. Fedakarlığıyla dünyaya emsal olan askerimizin deprem bölgesinde yaptıklarını inkar etmek Türk milletine hakaret etmektir. Her rütbedeki askerimiz milletiyle bütünleşti, derdine derman oldu. Askerimizin yaptığı tüm faaliyetler resmi kayıtlarda mevcuttur. Gerçekleri saptıranların tek amacı milli birliğimizi sarsmaktır. Bunu başaramayacaklar. Aynı şeyi Kızılay ve AFAD için yaptılar. İlk andan itibaren hepsi bölgedelerdi. Sizin gözünüz kör mü? Çadırın kapısındaki AFAD'ın tabelasını görmüyor ve AFAD yoktur diyor.
Şu anda AFAD ağırlıklı olarak çadır kurulumlarını yürütüyor. Sahra hastanelerini bir taraftan yürütüyor. 35 bin arama kurtarma personeli, 271 bini kamu personeli ve gönüllü olmak üzere yarım milyon insanımızın her birine tekrardan şükranlarımı sunuyorum.
"Meral Hanım neden geri vites yaptın?"
HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya yani Kandil'e verilmiş demektir. Aylar önce 'Masanın altında 7. ortak var' demiştim. 7. ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu. Partisinde ziyaret değil. Korktu, ürktü. Parlamentodaki grup odasında ziyaret etti. Kendi ifadeleriyle 'Kumar masasındakilerin sadece HDP'ye değil, her birinin diğerine bakışı da arazlı. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Hani kumar masası, hani noter masası. Niye geri vitese takıp geri dönüp masaya oturdun. Masadakiler şimdi birbirlerine hep yan gözle bakıyor. Dağılmalar başladı. Manavgat'ın belediye başkanı geniş bir katılım yaptı. Biz dediler artık terör örgütleriyle el ele olanlarla beraber yürümeyiz. Milletvekili niçin ayrıldığını bizzat kendisi açıkladı. 'Bunlarla biz bir arada olamayız' dedi. İnsanı en çok yoran şey belirsizliktir. 7'lı masa da bir şey yapmamasına rağmen şimdiden yorgundur, bitiktir. Karşımızda kaybedenler kulübü gibi bir masa var. Masada olup hiç seçim kazanan var mı? Yok. Kendi yeteneğiyle bir yere gelen var mı? Yok.
6284 sayılı kanunla ilgili iddialar
Ailenin korunması önceliğimizdir. LGBT gibi gökkuşağı masasının kurulmasına izin vermeyiz. Özgürlük adıyla LGBT gibi sapkın hayat tarzlarının toplumumuza empoze edilmesine rıza gösteremeyiz. Şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın hakkına, hukukuna, onuruna yönelik hiçbir müdahaleye izin vermeyiz.
"Masanın başını CHP ve HDP çekiyor"
Kimi kasetle iş başına geldi, kiminin elinden biz tuttuk bir yerlere geldi, kimi her gittiği masaya karıştırıp kaostan beslendi. Koalisyonda dahi kötü bir örnek olan masadakiler, birbirlerine verdikleri tavizleri demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Şu tabloya bakıp da ülke siyaseti adına üzülmemek mümkün değil. HDP Eş Başkanı 'Gelecek dönem yapılacakları istişare ettik' diyor. İYİ Parti Genel Başkanı 'HDP'nin talepleri masaya gelemez' diyor. Bir gün önce bunu söylüyor, bir gün sonra çok çok farklı bir tornistan. Sanki bunların hepsi unutulmuş ve yeni bir adım atıyor. Partinin eski sözcüsü bile inanmıyor ve istifa ediyor. Bu masanın en başını en başından beri HDP ve CHP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı.
"Kandil 'Biz CHP'ye getiriyoruz' diyor"
Saadet'e, CHP ve HDP'nin İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş, İYİ Parti'ye bu şer masasının bölücülük planlarını örtme vazifesi verilmiş. PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiklerini söylüyor. FETÖ'cüler bu alacakaranlık masası kuşağı sayesinde ülkeye geri dönme planı yapıyor. Milletim bunların hepsini görüyor. Milletim hepsine gereken dersi 14 Mayıs'ta verecektir. Kandil'den verilen yayınlarda neler söylendiğini herhalde dinliyorsunuz? Ne diyorlar? 'CHP'yi biz getiriyoruz, 6'lı Masa'yı biz getiriyoruz, 14 Mayıs'ta Erdoğan'dan bu ülkeyi temizleyeceğiz' diyorlar. Bu ara onlara bir şey daha katıldı.
Muharrem İnce'ye 'Erdoğan'dan kurtulmalıyız' tepkisi: Sen de terör örgütleriyle olanlarla yan yanasın
Muharrem İnce "Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım" diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Sen terör örgütleriyle yan yana olanla yan yanasın, yıllar yılı zaten onlarlaydın. Şimdi kalktın cumhurbaşkanı adayı oldun. Şimdi seni yanlarına alacaklar mı almayacaklar mı senin de kapını çaldılar. Buradan acaba sana da bir şeyler çıkar mı çıkmaz mı bunun gayesi içindesin. Bay bay Kemal şu an hepsine bir şeyler dağıtıyor. Bütün bunlara benim milletim hesap sormayacak mı?
100 yıllık cumhuriyeti biz yıkacağız diyorlar. Öbür tarafta bakıyorsun, şu anda HDP'nin başındaki bayan Kandil'de kimlerle el ele kol kola her şey açık. Bizi izleyen milletim bunları izliyor. Bütün bunlara rağmen biz terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Caddelerde nasıl kamyonların önünü kesiyorlar. Bütün bunlara karşı biz AK Parti iktidarı olarak Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te gereken dersi verdik onları sindirdik. Aynı kararlılıkla biz buna devam ediyor. HDP'yi kim nasıl çekiyor? Şu anda ana muhalefetin başı ortaklık kurarak parlamentoda koltuk verme peşinde.