Erdal Beşikçioğlu: Gücüm yetmiyor

Erdal Beşikçioğlu: Gücüm yetmiyor

Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra tiyatro yönetmenliği de yapan Erdal Beşikçioğlu, yeniden kurduğu Tatbikat Sahnesi ve yeni projeleri hakkında konuştu. Televizyon dizilerine de değinen Beşikçioğlu, "O tempoya benim gücüm yetmiyor" dedi.

2020.01.15 11:55 - Son Güncellenme: 2020.01.15 11:55 - Medya
A
Erdal Beşikçioğlu: Gücüm yetmiyor

1940 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileri için kurulan ancak 1949'da kapanan Tatbikat Sahnesi'ni 2013 yılında eşi Elvin Beşikçioğlu ile yeniden açtıklarını dile getiren Beşikçioğlu, işleyişle ilgili şöyle dedi:

"Tatbikat Sahnesi, kendi içerisinde yaptığı oyunlarla, ülkenin bugünkü konjonktürüne her daim bir parça farklı bakış açısı sundu ve bu bağlamda da 7 yılda kendi repertuvarını oluşturdu. Biz büyük keyif alıyoruz. Bazı oyunları daha önce sahne tecrübesi kazanmamış oyuncu adaylarıyla beraber yapıyoruz. Usta-çırak ilişkisi üzerinden, stajını tamamlamış olanları profesyonel oyuncularla beraber oynadığımız oyunlara yerleştiriyoruz. Tatbikat Sahnesi'nin akademik eğitim süreci de böyle devam ediyor."

Sahneledikleri oyunları özellikle Türkiye'nin her yerinde oynamaya özen gösterdiklerini söyleyen usta oyuncu, mart ayında Zeytinburnu'nda Tatbikat Sahnesi'nin yeni bir şubesinin açılacağını duyurdu.

'GECE GÜNDÜZ SETTE OLMAYA GÜCÜM YETMİYOR!'

Ardından tiyatro dışında sinema için de birkaç yeni projesi olduğunu söyleyen Erdal Beşikçioğlu, nisan ayında çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Televizyonda yayınlanan dizilere de değinen sanatçı, bu projelerde yer almanın zorluklarını anlattı.

Beşikçioğlu, konuyla ilgili; "O kadar insanın, televizyon şartlarında o inanılmaz işleri çıkarttığını görünce, bu enerjiyi kutlamaktan başka bir şey yapamıyorum. Benim gücüm yetmiyor açıkçası iki saatte bir hikayeyi anlatmaya. Gece gündüz sette olmaya gerçekten gücüm yetmiyor. O yüzden sistem hala kendi içerisinde benim rahat çalışabileceğim bir durumda değil" dedi.

Geçtiğimiz aylarda 6 yıl sonra BluTV ekranlarında yeniden yayınlanan 'Behzat Ç.' dizisinde başrol oynayan sanatçı, ikinci sezonda yer almak istemediği için, proje rafa kalkmıştı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.01.15 11:55 - Son Güncellenme: 2020.01.15 11:55 - Yasin Yüksel
A