Engellilerin askerlik sevinci
ESKİŞEHİR'de 20 engelliye bir günlük temsili askerlik yaptırıldı. Düzenlenen törende askerlik yemini eden engellilere terhis belgeleri verildi.
2013.05.13 17:15 - Son Güncellenme: 2013.05.13 17:15 - Güncel - HABER MERKEZİAskerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda engellilere 1 günlük temsili askerlik yaptırıldı. Bedensel, zihinsel ve görme engelli 20 kişiye ilk olarak Levazım Bölüğü'nden askeri giysileri verildi. Üniformalarını yakınları ve askeri yetkililerin yardımı ile giyen engelliler daha sonra temel eğitim çalışmasına katıldı. Eğitimlerde engellilere selam verme ve saygı duruşunda bulunulması öğretildi. Görevli subay ve astsubaylar engellilere asker mektupları yazdırdı.
Engelliler düzenlenen yemin törenine katıldı. Burada yemin eden engellilere temsili terhis belgeleri verildi. Töreni izleyen engelli yakınları duygulu anlar yaşayarak gözyaşı döktü. Zihinsel engelli 30 yaşındaki Selçuk Sasa ve 28 yaşındaki Sercan Sasa'nın anneleri Ayten Sasa, "Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarım askerlik yapacaklarını duyduktan sonra heyecandan uyuyamadılar. Onlarla gurur duyuyorum" dedi.
Doğuştan görme engelli 42 yaşındaki Murat Soysal ise "Vatani görevimi yapmak için geldim. Görevli tüm askerlere, komutanlara ve bu imkanı tanıyanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Her Türk asker doğar ve her anne baba çocuklarının asker olmasını gönülden ister. İşte bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştirildiğine hep birlikte şahit olduk. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve Atatürk'ün askerleri oldular. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Sizler silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz. Şimdi sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere and içerek, göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu olarak bilip, katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum."
Törenin ardından engelli askerler yakınlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, daha sonra öğle yemeği yedi.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:21
-
00:45
-
00:14
-
00:24
-
01:58
En Çok Okunanlar
- Kartalkaya'da vefat eden Bursalı ailenin...
- Yanan otelde aynı aileden 14 kişi vardı!...
- Bolu'daki otel yangınında hayatını...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Bursa'da Renault tasarruftan vazgeçti:...
- Müge Anlı'yı ölüm büyüsü yapmakla tehdit...
- Facianın yaşandığı Grand Kartal Otel'den...
- Bolu'daki otele daha önce yapılan yorumlar...
- Türkiye'nin dev yem şirketi konkordato...
- Bursa'da barış yemeğinde silahlar çekildi!
- Bursa Büyükşehir'den izinsiz afişlere...
- Yangın faciasında can kaybı yükseldi!
- Bolu Belediyesi yanan oteldeki restoran...
- Bursa'da 3 araç birbirine girdi! 2 yaralı...
- Bursa'da Çınarcık Barajı'ndaki çalışmalar...