Engelli öğretmenler atama istiyor

Engelli öğretmenler atama istiyor

Atama bekleyen engelli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde Bakan Ziya Selçuk'a seslendi. Engelli öğretmenler, "En büyük isteğimiz öğrencilerimize kavuşmak. Bir yılı aşkın süredir atama bekliyoruz" dedi.

2018.12.14 21:59 - Son Güncellenme: 2018.12.14 23:23 - Güncel
A
Engelli öğretmenler atama istiyor

Türkiye'nin farklı illerinden yola çıkarak Ankara'ya gelen engelli öğretmenler, atama taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı önünde dile getirdi. "Bir avuç engelli öğretmen atamayı bekliyor", "Ziya hoca engelli öğretmenleri ata" dövizleri taşıyan Engelli Öğretmen Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

"Yüreği eğitim aşkıyla çarpan eğitim neferleriyiz"

Engelli öğretmen atamasının "kanayan yaraları" olduğunu belirten öğretmenler, şunları kaydetti:

"Biz ki engellerimize rağmen yüksek ögretimi başarıyla bitirmiş, öğretmen liyakatına erişmis insanlarız. Biz ki öğrencilerine kavuşmayı bekleyen yüreği eğitim aşkıyla çarpan eğitim neferleriyiz. Aslında talebimiz çözülemeyecek kadar zor değil. Bir avuç engelli ögretmeniz. Tek ve en büyuk isteğimiz öğrencilerimize kavuşmak. Bir yıl aşkın süredir bütün çabalarımıza rağmen hala atama bekliyoruz.

"Mesleğimizi yapmak istiyoruz"

20 bin ögretmen kararnamesi bizi hayecanlandırdı fakat maalesef ki yine unutulmuşuz. Biz hala başkalarının koruma ve kollamasına muhtaç insanlarız ama biz ögretmeniz ve mesleğimizi yapmak istiyoruz. Antep'te yaşayan Mehmet öğretmenim neden günde 5 TL'ye araba yıkasın. Malatya'daki Ayşegül ögretmenim kanser hastası olduktan sonra eşi tarafından terk edilince neden eşe dosta avuç açsın. Biz engelli ögretmenleriz ve insan onuruna yakışır bir hayat sürmek istiyoruz. Fazla değil sadece bir avuç engelli ögretmeniz"

"Bana engel olmayın"

Açıklamanın ardından bir engelli öğretmenin yaptığı konuşma, herkesi duygulandırdı:

"Bir umudum var benim; kolum yok ama öğretmen olacağım. Ellerim tutuluyor ama kalem tutturacağım. Çok hastayım belki öğretmen olduğumu göremeyeceğim ama bunun hayaliyle var olacağım. Göremiyorum ama Ege'den Anadolu'ya kadar ülkemi anlatacağım. Bana engel olmayın benim hayallerim çok guzel. Hiç koşamadım; sınıftan çıkınca koltuk değneğimi atıp koşacağım ögrencim Ayşeye... 'Öğretmenim' diyecekler bana minik bir köy okulunda. Nice zihni açık engelsiz Türkiye yetiştireceğim. Engelli öğrencim de olacak "ben de senin gibiydim" deyip hayallerine koşturacağım. Yeni Türkiye'yi ben inşa ettireceğim. Mühendis yetistireceğim belki de doktor. Bütun bu hayallerime kavuşmam büyüklerimizin iki dudaği arasında... Hadi Ziya abi kaldır önümuzdeki engelleri."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.12.14 21:59 - Son Güncellenme: 2018.12.14 23:23 - Büşra Dikilitaş
A