Endonezya'dan iş birliği çağrısı

Endonezya'dan iş birliği çağrısı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Endonezya, Mısır ve Kanadalı iş adamları Bursalı sanayicilere iş birliği çağrısı yaptı.

2012.10.13 17:15 - Son Güncellenme: 2012.10.13 17:15 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Endonezya'dan iş birliği çağrısı

14. Uluslararası MÜSİAD Fuarı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Endonezya, Mısır ve Kanada'dan bir grup işadamı, Bursa'da çeşitli temaslarda bulundu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından organize edilen programda Endonezya, Mısır, Kanada ve Sudan'dan gelen 40 kişilik heyet, Türk iş adamlarıyla ikili görüşme yaptı. Görüşmeler öncesi düzenlenen toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ile çok sayıda işadamı katıldı. Açe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Firmandez, "Deprem ve tusunami felaketinde Türk iş adamlarından büyük yardım aldık. Ülkemiz ciddi bir potansiyele sahip. Türk iş adamlarıyla iş birliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.
MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Çepni de, "Fuar için ülkemize gelen iş adamlarıyla yatırımları görüşmek üzere harekete geçtik. Fuar ile hedefimiz uluslararası arenada iş birliği imkanlarımızı artırmak, gelişmiş ekonomik seviyemize katkı sağlamak ve bu ülkelerle çok düşük seyreden ticari hacmimizi daha da yukarılara çekmektir. Bu büyük organizasyonuna iştirak eden iş adamlarına bu yıl farklı bir uygulama yapmak istedik. Onları İstanbul'da ağırlarken Türkiye'nin önemli üretim ve sanayi nabzının attığı şehirlere işadamlarımızı davet etmeyi düşündük. Biz de bir grup iş adamını Bursa'ya getirdik" dedi.
Endonezya Açe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Firmandez ise, Türk insanının doğal afetler sonrası ülkesine yaptığı fedakarlıkları unutamayacaklarını belirterek, "Ülkemizde büyük bir pazar var. İşlenmemiş doğal kaynaklara ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla Türk iş adamlarını ülkemize yatırıma davet ediyoruz. Böylelikle Açe'de büyük potansiyel pazardan faydalanabilsinler. İş adamlarımız burada birçok iş birliği yapacak. Otomobil ana ve yan sanayi, tekstil ithalatçıları ile bir araya geleceğiz. Bugün umarım güzel toplantılar yaparız" şeklinde konuştu.
"ZENGİNLİK VE REFAH YOKSA HUZUR DA YOK"
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parsaker ise, dünyada sefaletin, savaşın, insan hakları ihlallelerinin kol gezdiği coğrafyalarda hep mağdur Müslümanların görüldüğüne dikkat çekerek, "Bu zaafın en önemli sebeplerinden biri de ekonomidir. İslam Birliği Teşkilatı'na üye 57 Müslüman ülke, dünya nüfusunun dörte birine, yeryüzünün üçte birine sahiptir. Oysa bu ülkelerin 16 trilyon dolarlık dünya ticaretinden aldığı pay sadece 1,5 trilyon dolar, yani yüzde 9. İslam dünyasının 65 trilyon dolarlık dünya milli gelirinden aldığı pay sadece 5 trilyon dolar. Yeni dünya düzeninde zenginlik ve refah yoksa maalesef huzur da yok" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılacak ikili görüşmeler öncesi Endonezyalı iş adamları BTSO Meclis Başkanı İlhan Parsaker'e mahalli kıyafetler hediye etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.10.13 17:15 - Son Güncellenme: 2012.10.13 17:15 - HABER MERKEZİ
A