En genç tasarımcı ödülünü aldı

En genç tasarımcı ödülünü aldı

Google Türkiye'nin düzenlediği "Türkiye'nin Harikaları" konulu logo yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği halk oylamasıyla Ankara Gazi İlkokulu öğrencisi Melissa Çağlar kazandı. Melissa Çağlar'ın tasarladığı logo Turizm Haftası kapsamında 18 Nisan'da Google ana sayfasında yer alacak

2013.04.17 14:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
En genç tasarımcı ödülünü aldı

Türk çocuklarının ülkemizin doğal güzelliklerini ve tarihini konu alan Google logoları (Google Doodle) ile katıldığı yarışmanın ödül töreni bugün Miniatürk'te yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli "Türkiye'nin Harikaları" temalı "Doodle 4 Google" logo yarışmasına duyurulduğu Mart ayından itibaren bir aylık sürede 50 binin üzerinde başvuru yapıldı. Türkiye bu başvuru sayısıyla Avrupa'daki yarışmalar içinde rekor kırdı. On binlerce başvuru arasından kazanan halkoylamasıyla belirlendi.

Törene Google Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ve Global Doodle Tasarım ekibinden Kevin Laughlin'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri katıldı.

"BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI"
Google Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Turizm Haftası kapsamında farklı yaş gruplarından gençlerin ülkemizin harikalarını nasıl gördüklerini Doodle olarak yorumlamalarını istedik. Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının da destek verdiği yarışma çok ilgi gördü ve Türkiye'nin dört bir yanından rekor düzeyde başvuru aldık. Katılımın sadece büyük şehirlerden değil Türkiye'mizin dört bir yanından olması ise bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu" dedi.

FİNALİSTLERE "TEKNOLOJİK ÖDÜL"
Yarışmada finale kalan 10 öğrenci Melissa Çağlar, Ankara; Mehmet Bahtiyaroğlu, Kocaeli; Gökçe Canba, İstanbul; Mehmet Arda, Manisa; Baran Yavuz, İstanbul; Batuhan Güçül, Muğla; Bekpolat Esirkepov, İstanbul; Emine Beyza Usta, İstanbul; Meryem Komut, İstanbul ve Lübna Karaca, Ankara oldu.

Finalist 10 öğrenciye ve rehber öğretmenlerine Nexus 7 tablet bilgisayar, birinci Melissa Çağlar'a 10 bin Lira eğitimi bursu ve okuluna 15 bin Lira değerinde aynı teknoloji yardımı yapıldı. Ayrıca yarışmada ilk 200'e giren öğrencilerin her birine üzerine kendi yaptıkları logoların basıldığı tişörtler hediye edildi.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER
"Doodle 4 Google" logo yarışmasının jürisinde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimler Genel Müdürlüğü'nden Prof. Dr. Ferhan Odabaşı, Funda Kocabıyık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nden Doç. Dr. Ahmet Arı, sanatçı Tan Sağtürk ve çizer Yalvaç Ural yer aldı.

GOOGLE'DAN ÖNE ÇIKANLAR LİSTESİ
1 - En çok çizilen Türkiye harikaları: Boğaziçi Köprüsü, Peri Bacaları, Nemrut, Galata Kulesi, Mevlana, Van Kedisi ve Lale oldu.
2 - Yarışmaya en çok katılım 7. Sınıf öğrencileri arasından oldu. Onları 6. Sınıf öğrencileri takip etti.
3 - İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından yarışmaya en çok katılımın olduğu iller sırasıyla Adana, Antalya, Denizli, Bursa, Kocaeli, Manisa, Nevşehir, Muğla, Adapazarı ve Konya oldu.
4 - Yarışmacılar arasında en yaygın adlar ise Zeynep, Merve, İrem, Beyza, Emre, Ece ve Burak oldu.

**Google Doodle nedir: Doodle'lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kaşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli ve şaşırtıcı değişikliklerdir.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 14:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:31 - HABER MERKEZİ
A