En çok satan otomobiller açıklandı! Bursa'dan çıkan modeller dikkat çekti

En çok satan otomobiller açıklandı! Bursa'dan çıkan modeller dikkat çekti

Türkiye'de haziran ayında en çok satılan otomobil modelleri açıklandı. İlk 10 listesinde yer alan 5 model Bursa'daki fabrikalarda üretilirken, Renault Clio zirvedeki yerini korudu. Yerli otomobil Togg T10X de Gemlik'teki üretimiyle ilk 5'e girmeyi başardı.

2026.07.02 16:23 - Son Güncellenme: 2026.07.02 16:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
En çok satan otomobiller açıklandı! Bursa'dan çıkan modeller dikkat çekti

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) yayımladığı verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2026 yılının ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,19 gerileyerek 558 bin 179 adet seviyesinde gerçekleşti.

HAZİRANIN LİDERİ RENAULT CLIO

Haziran ayında en fazla satış gerçekleştiren model Renault Clio oldu. 4 bin 807 adetlik satış rakamına ulaşan Clio, mayıs ayına göre yüzde 21,1'lik artış yakaladı. Model, yılın ilk altı ayında ulaştığı 28 bin 892 adetlik satışla genel klasmanda da liderliğini sürdürdü.

FIAT EGEA SEDAN İKİNCİ SIRADA

Haziran ayında 4 bin 742 adet satılan Fiat Egea Sedan, bir önceki aya göre yüzde 151,2 gibi dikkat çekici bir yükseliş sergileyerek ikinci sıraya yerleşti. Modelin ocak-haziran dönemindeki toplam satışı ise 14 bin 766 adet olarak kayıtlara geçti.

Üçüncü basamakta yer alan Renault Megane, haziran ayında 3 bin 467 adetlik satışa ulaştı. Model, mayıs ayına göre yüzde 29,5 büyürken yılın ilk yarısındaki toplam satışını 17 bin 375 adede çıkardı.

TOGG T10X İLK 5'TEKİ YERİNİ ALDI

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg T10X, haziran ayında güçlü bir performans sergiledi. Satışlarını mayısa göre yüzde 60,1 artırarak 2 bin 933 adede yükselten model, listenin dördüncü sırasında yer aldı. T10X'in yılın ilk altı ayındaki toplam satışı ise 12 bin 3 adet oldu.

Beşinci sıradaki Toyota Corolla, haziran ayında 2 bin 728 adet satılırken, önceki aya göre yüzde 25,1 oranında artış gösterdi. Corolla'nın altı aylık satış rakamı 17 bin 215 adede ulaştı.

İLK 10'DA DİKKAT ÇEKEN MODELLER

Listenin altıncı sırasında 2 bin 493 adet satışla Renault Duster bulunurken, pazara haziran ayında giriş yapan Renault Boreal ilk ayında 2 bin 160 adetlik satış performansıyla yedinci sıraya yerleşti.

Haziran ayının en dikkat çekici yükselişlerinden biri ise Citroen C4'ten geldi. Mayısta 358 adet satılan model, haziranda yüzde 471,8 artışla 2 bin 47 adede ulaşarak ilk 10'a girmeyi başardı.

İlk 10 listesinin dokuzuncu sırasında bin 942 adetlik satış ve yüzde 87,3'lük artışla KG Mobility (SsangYong) Torres yer alırken, Nissan Qashqai ise bin 923 adetlik satışla listenin onuncu sırasında kendine yer buldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.07.02 16:23 - Son Güncellenme: 2026.07.02 16:23 - HABER MERKEZİ
A