Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı!

Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı!

Kaza, D-100 Karayolu Haramidere Metrobüs Durağı karşısında saat 06.00 sıralarında meydana geldi.

2013.07.17 12:12 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:22 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı!

Esenyurt'ta kontrolden çıkan kamyonet, aydınlatma direğine çarparak takla attı. Sürücü Yakup Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Ölen sürücünün henüz 17 yaşında ve ehliyetsiz olduğu iddia edildi.

Kaza, D-100 Karayolu Haramidere Metrobüs Durağı karşısında saat 06.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Yakup Demir (17), sahur yaptıktan sonra ailesinden 34 TU 5136 plakalı kamyoneti alarak 5 arkadaşıyla dolaşmaya çıktı. Edirne istikametine ilerleyen Demir, Haramidere metrobüs durağı karşısında henüz bilinmeyen sebeple direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç sol şeritten yolun sağına savrularak aydınlatma direğine çarptı. Araçta bulunanlardan bazıları yola fırlarken sürücü Yakup Demir, devrilen araçta sıkıştı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye tarafından araçtan çıkartılan Demir'in hayatını kaybettiği tespit edildi. Kazada yaralanan Semih Şen, soyadları öğrenilemeyen Ramazan, Ali, Kadir ile adı ve soyadı öğrenilemeyen bir kişi daha ambulanslarla Esenyurt Devlet ve Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor. Yakup Demir'in cesedi de gerekli incelemelerin ardından Esenyurt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yeri inceleme ekipleri kaza adresinde inceleme yaptı. Kaza yapan araçta büyük çapta maddi hasar oluşurken kazazedelerin eşyaları ise yola saçıldı. Kaza sebebiyle D-100 Karayolu Edirne istikametinde trafik kontrollü olarak sağlandı. Kaza yapan aracın kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Simitçilik yapan Uğur Dündar, aracın direğe çarparak devrildiğini söyledi. Dündar, kaza sonrası bazı yolcuları yolda yatarken gördüğünü, sürücüyü ise itfaiyenin çıkardığını aktardı.

Bu aarada, kazada hayatını kaybeden Yakup Demir'in henüz 17 yaşında ve ehliyetsiz olduğu öne sürüldü. Demir'in sahurdan sonra arkadaşlarıyla dolaşmak istediği ve babasından kamyoneti alarak yola çıktıkları iddia edildi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 12:12 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:22 - HABER MERKEZİ
A