Eğitim-İş, MEB'in karne kararına itiraz etti (ÖZEL HABER)

Eğitim-İş, MEB'in karne kararına itiraz etti (ÖZEL HABER)

Milli Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak Cuma günü öğrencilere karne vermeye hazırlanıyor. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise kararla ilgili yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim sürecinde fırsat eşitsizliğinin doğduğunu ve bu ortamda öğretmenlerin öğrencilere sağlıklı not verebilmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na kararın ertelenmesi çağrısında bulundu.

2021.01.14 08:51 - Son Güncellenme: 2021.01.14 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eğitim-İş, MEB'in karne kararına itiraz etti (ÖZEL HABER)
03:20 Eğitim-İş, MEB'in karne kararına itiraz etti (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Eğitim-İş, MEB'in karne kararına itiraz etti (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Milli Eğitim Bakanlığı 22 Ocak Cuma günü, uzun zamandır uzaktan eğitim sürecinde olan öğrencilere karne verileceğini açıkladı.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, MEB'in aldığı kararın yanlış olduğuna yönelik bir itirazda bulunarak, "15 Ocak Cuma gününe kadar Milli Eğitim Bakanlığı bu karardan vazgeçmezse ve not verme ikinci döneme bırakılmazsa Eğitim-İşli öğretmenler olarak Cuma günü ekranlarımızı karartacağız" dedi.

"UYGULAMA EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI!"

Yeliz Toy, "Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinde uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz hükmünü yönetmelikten çıkardı. Bu hükmün yönetmelikten çıkarılmasıyla yapılan uygulama, eşitlik ilkesine aykırıdır ve öğrenciler arasında ayrımcılık yaratacaktır. Uygulama öğretmenleri ve öğrencileri çok zor durumda bıraktı. Şu anda ilkokul ortaokul ve okul öncesinde öğrencilere puanla değerlenme yaparak karne verilmesi isteniyor. Sadece liselerde, ikinci dönemde yapılan sınavların notlarıyla birlikte değerlendirme yapılacak bir erteleme yapıldı ama aynı ertelemenin ilkokul ve ortaokullara da yapılması gerekliydi" şeklinde konuştu.

"BU DEĞERLENDİRME OBJEKTİF OLMAZ"

Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler arasında fırsat eşitliği olmadığının altını çizen Toy, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yaptığı açıklamalarda bile 6 milyon öğrenci uzaktan eğitim sürecinin dışında kaldığını ve EBA'ya bağlanamadığını öğrendik. Biz öğrencilerimize internet erişimi ve tablet sağlayamadık, dolayısıyla eşit koşullarda olmadılar. Öğretmenlerimiz görmedikleri ve eşit koşulda olmayan öğrencileri nasıl değerlendirecekler? Ders ve etkinliklere katılım notlarını neye dayanarak verecekler? Bu değerlendirme objektif bir değerlendirme olmayacak. Öğretmen ve öğrenciler arasındaki ilişkiyi zedeleyen, öğretmene duyulan güveni azaltan bir sonuç doğuracak ve velilerin itiraz etme hakkı olacak" dedi.

MEB KARARDAN VAZGEÇMEZSE EĞİTİM-İŞ'Lİ ÖĞRETMENLER EKRANLARINI KARARTACAK

MEB, 15 Ocak'a kadar bu uygulamanın ertelendiğini açıklamazsa Eğitim-İş'li öğretmenlerin ekranlarını karartacaklarını açıklayan Toy, şöyle konuştu: "Hem hukuki olarak doğru olmayan hem de öğrenci üstünlüğünü gözetmeyen, öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğini derinleştiren son derece yanlış bir karar. Bakanlığa notların ertelenmesini istediğimizi söyledik, görüşmelerimiz hala sürüyor fakat 15 Ocak Cuma gününe kadar Milli Eğitim Bakanlığı bu karardan vazgeçmezse ve not verme ikinci döneme bırakılmazsa Eğitim-İşli öğretmenler olarak Cuma günü ekranlarımızı karartacağız. Velilerimizin ve öğrencilerimizin de bize destek olacaklarını anlayışla karşılayacaklarını biliyoruz çünkü biz onların üstün yararını korumayı gözetiyoruz. 15 Ocak'ta ekranlarımız kararttıktan sonra hala devam edilirse hukuki yollara başvurup süreci takip edeceğiz"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.14 08:51 - Son Güncellenme: 2021.01.14 10:18 - HABER MERKEZİ
A