Duru'nun ilk solo albümü 'Epoch' yayınlandı

Duru'nun ilk solo albümü 'Epoch' yayınlandı

Doğan Duru'nun ilk solo albümü olma özelliğini taşıyan "Epoch" 13 Mart'ta Pasaj Müzik/Garaj Müzik etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı. Epoch'ta, müzik dünyasının sıra dışı gruplarından Redd'in solisti, şarkı yazarı ve bestecisi Doğan Duru'nun tamamı kendisine ait 11 şarkı bulunuyor. 

2020.03.11 15:23 - Son Güncellenme: 2020.03.11 15:23 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Duru'nun ilk solo albümü 'Epoch' yayınlandı

Prodüktörlüğünü Duru'nun yaptığı albümün Hayyam stüdyolarında gerçekleşen kayıtlarında, dört parçanın davullarında Berke Özgümüş imzası var. Diğer tüm enstrümanların yanı sıra "Epoch"un tüm parçalarının düzenlemesi ve mix'i de Duru'ya ait.

Kelime oyunlarıyla güzel mecazların buluştuğu; zaman, mekan, beden ve ruh sıkışmasını kendine has tespitlerle ifade eden Duru, çocukluğundan bu yana içinde topladığı sesleri, kulağında ve kalbinde yer eden tınıları, bugüne kadar ulaşan hayallerini, akışı ve yalnızlığı "Epoch"ta anlatıyor.

Albümün tekilliğinden bir deneysellik çıkartmanın mümkün olduğunu ifade eden Doğan Duru, "Epoch"un yapım süreciyle ilgili hislerini şöyle anlatıyor: "Bu yalnızlığın ve tekilliğin albüme etkisinin bu kadar büyük olacağını düşünmüyordum. Bu tekillik 'her şeyi ben yaptım' derdinden kaynaklanmıyordu, her şarkı bittiğinde ortaya çıkan şey, tek başıma yapabileceğim kadardı. Bu da şarkıların gerçekliğini azıcık bile etkilemedi. Çok daha gerçek olsun diye yalnız başıma çıktığım bir serüvendi ve bittiğinde, beni, bir solo albümden fazlasını yaptığım hissiyle baş başa bıraktı."

Elektronik ve akustik sound'ların iç içe olduğu, çok melodili ve çok katmanlı şarkıların dinleyicilerin eskiye ait hislerini tetikleyeceği "Epoch", bir 'yarın' olduğunu da asla unutturmayacak temalarla süslü. "Epoch"un kapak resmi Mehmet Güreli'nin imzasını taşıyor.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2020.03.11 15:23 - Son Güncellenme: 2020.03.11 15:23 - HABER MERKEZİ
A