Dünya kupası kuraları bugün çekiliyor

Dünya kupası kuraları bugün çekiliyor

Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'na katılacak olan 32 ülkenin grupları bugün belli oluyor!

2013.12.06 13:58 - Son Güncellenme: 2013.12.06 13:58 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Dünya kupası kuraları bugün çekiliyor

Brezilya 2014 Dünya Kupası'na katılacak 32 ülkenin grupları,bugün çekilecek kuraların ardından belli olacak.

HANGİ FUTBOL EFSANELERİ KURA ÇEKİMİNDE YER ALACAK?

Costa do Sauipe'de gerçekleşecek lan ve merakla beklenen bu büyük olay, Cuma günü Goal üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Canlı anlatım, Türkiye saati ile 18.00'de başlayacak ve Brezilyalı sanatçılar tarafından sunulacak. Programı Fernanda Lima, Rodrigo Hilbert, Margareth Menezes, Olodum Alcione ve Emicida sunacak.

Bu isimlere ek olarak Dünya Kupaları'nda gösterdikleri efsane performanslarla futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdıran Cafu, Cannavaro, Kempes, Matthaus, Zidane ve Hurst gibi yıldız isimler de kura sırasında görev alacak.

DÜNYA KUPASI NE ZAMAN?

2014 Brezilya Dünya Kupası, 12 Haziran'da Sao Paulo'da oynanacak maçla başlayacak. Ev sahibi Brezilya açılış maçında oynayacak iki takımdan biri olacak, diğer takım ise kuraların ardından belli olacak. Grup aşaması 26 Haziran'da sona erecek.

Son 16'ya kalan takımların karşılaşmaları Belo Horizontone ve Rio de Janeiro'da oynanacak ve bu maçlar 28 Haziran'da başlayacak. 1 Temmuz'da ise ilk eleme aşaması sona erecek.

Çeyrek final maçları ise 4-5 Temmuz tarihlerinde oynanacak ve yarı final maçları da 8-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

2014 Brezilya Dünya Kupası'nın şampiyonunu belirleyecek final maçı ise 13 Temmuz'da Rio de Janeiro'da oynanacak olan karşılaşma ile belli olacak.

HANGİ ÜLKE, HANGİ TORBADA?

Birinci torbada FIFA Dünya Sıralaması'nda en üst sırada bulunan 7 ekip ve ev sahibi Brezilya yer alıyor.

İkinci torbada ise tam beş Afrika temsilcisi ve iki Güney Amerika ekibi bulunuyor.

Üçüncü torbada da Kuzey Amerika ve Asya temsilcileri bulunuyor. Dördüncü torbada ise geri kalan 9 Avrupa ülkesi yerlerini almış durumda.

1. TORBA 3. TORBA
İspanya Japonya
Almanya İran
Arjantin Güney Kore
Kolombiya Avustralya
Belçika ABD
 Uruguay Meksika
İsviçre Kosta Rica
Brezilya  Honduras
   
2. TORBA 4. TORBA
Şili Hollanda
Ekvador İtalya
Fildişi Sahilleri İngiltere
Gana Portekiz
Cezayir Yunanistan
Nijerya  Bosna- Hersek
Kamerun Hırvatistan
  Rusya
  Fransa


TURNUVAYA KATILAN YILDIZLAR

Bu Dünya Kupası'nda Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski, Arda Turan ve Gareth Bale gibi yıldızları izleyemeyeceğiz, ancak Ballon d'Or'un üç adayı Lionel Messi, Franck Ribery ve Cristiano Ronaldo turnuvada tüm dikkatleri üzerlerinde toplayacak.

Hollanda'dan Arjen Robben, Robin van Persie ve Wesley Sneijder, İtalya'da Pirlo ve Balotelli, Almanya'da Reus, Müller, Götze, Mesut, Lahm, İspanya'da Xavi & Iniesta ikilisi, Brezilya'da Neymar, Thiago Silva, Uruguay'da Edinson Cavani, Luis Suarez ve Muslera, , Kolombiya'dan Falcao, İngiltere'den Rooney, Gerrard ve daha niceleri bu turnuvada oynayacak.

Bu isimler sizi kesmediyse Eden Hazard, Didier Drogba, Yaya Toure, Obi Mikel, Keisuke Honda, Shinji Kagawa daha bir sürü yıldız bu turnuvayı şenlendirecek!

BİLETLER

Biletler için toplamda 6,164,182 başvuruda bulunuldu. 203 farklı ülkeden yapılan başvurularda Sao Paulo'daki açılış maçına 726,067, final maçına ise 751,165 bileti talebi yapıldı.

Çekilen kuraların ardından toplamda 188 ülkeden 889,305 kişiye biletleri temin edildi bile. Yaklaşık 1.1 milyon sayıda bilet ise 'Bileti ilk gelen kapar' usulüyle satışa çıkarıldı ve sadece 7 saat içerisinde son bilete kadar satıldı.               

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.12.06 13:58 - Son Güncellenme: 2013.12.06 13:58 - HABER MERKEZİ
A