Dündar genç sporcularla buluştu

Dündar genç sporcularla buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çukurca Mahallesinde Uzakdoğu sporları eğitimi alan gençleri ziyaret edip, antrenmanlarını izledi.

2013.10.08 15:33 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dündar genç sporcularla buluştu


Çukurca Mahallesinde yıllarca düğün salonu ve çok amaçlı toplantı salonu olarak kullanılan bina, mahalle gençlerinin uzak doğu sporları yaptığı bir spor salonuna dönüştü. Gençlerin, özellikle uzak doğu sporları konusunda eğitim alabilecekleri bir salon talebi üzerine, yıllarca düğün salonu ve toplantılar için kullanılan ancak, uzun zamandır boş kalan binayı, gençlerin kullanabileceği bir spor salonuna dönüştürdüklerini söyleyen Çukurca Mahalle Muhtarı Sait Çetin, "Yaklaşık 2 aydır, 8-17 yaş arası 67 gencimiz, hocalarının nezaretinde düzenli olarak eğitimlerini sürdürüyor. Çocuklarımız, boş zamanlarında sokakta gezmek yerine spor yapıyor" dedi.

Sürecin, gençlerden gelen talep ile başladığını ifade eden Çetin, "Gençlerimiz, bizden uzakdoğu sporu öğrenebilmek için yardım istedi. Bizlerde bu konuda girişimlerde bulunup, bu gün içerisinde bulunduğumuz bu salonu, onların kullanabileceği hale getirdik. Bu süreçte, başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere, birçok kurum ve kuruluştan yardım aldık. Salonun dönüşüm sürecindeki katkıları için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çukurca Mahallesinde uzakdoğu sporları eğitimi alan gençleri, salonda ziyaret edip antrenmanlarını izleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mahalle Muhtarı Çetin'i, girişimlerinden dolayı kutladı. Başkan Dündar, "Muhtarımızın girişimleri sonucu, burası bir spor merkezine dönüştü. Bu gün, 67 çocuğumuzun burada spor yaptığını görmek, bizleri çok sevindirdi. Muhtarımızı kutluyorum" dedi.

Gençlerin bundan sonra daha planlı ve programlı spor yapabilmeleri için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade eden Dündar, "Gençlerin, boş zamanlarında sokaklarda gezmek yerine, düzenli spor yapmaları, hem onlar, hem de aileleri adın son derece sevindirici. Bu sayede, hem kötü alışkanlıklardan uzak durmuş oluyorlar. Onların istekleri bizim için emirdir. Gençler istedi, biz yaptık. Bundan sonra da gençlerimizin yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Spor salonunun yanında bulunan ilköğretim okulunun toprak olan spor sahasını da, kısa süre içinde halı sahaya dönüştürerek, çocuklarımıza yeni ve modern bir spor alanı daha kazandıracağız" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 15:33 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:44 - HABER MERKEZİ
A